Nogomet

ŠTIMAC

Karakterom smo izvukli utakmicu

Izbornik 'Vatrenih', Igor Štimac nakon pobjede nad Walesom 2-1, otvorio je dušu. Priznao je da mu je na utakmici s Walesom momčad u prvih 60 minuta bila loša...

Igor Štimac   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Morao sam raditi rošade i u poluvremenu puno razgovarati s igračima", priznao je Štimac.

"Dizao sam ih, glave su definitivno bile dolje i jednostavno nisu bili svjesni zašto je to tako. Ništa im nije išlo od nogu. To ste i vidjeli, baš ništa. Nije to jedan igrač, to je puno njih. Bez pasa, bez brzine, bez svježine, bez svega. Praktički smo se zagrijali za utakmicu tek zadnjih pola sata, 'probile su noge', ono što treba", rekao je Štimac.

"Velšani su bili rastrčani, a mi smo imali previše krivih dodavanja i bojao sam se da nakon gola Balea ne potonemo i doživimo debakl", iskreno će Štimac.

"Molio sam se da izdržimo do poluvremena, da ne radim rošadu prije završetka prvog dijela, što bi bilo malo kompromitirajuće u odnosu na sve ono o čemu smo pričali s igračima, što smo tražili i na čemu smo radili", istaknuo je izbornik te dodao kako su im vremenski uvjeti i snijeg u Zagrebu pokvarili miran tijek priprema.

"Jednostavno nismo pripremili utakmicu kako smo htjeli", naglasio je Štimac.

"Nismo mogli jer nismo imali uvjete za treniranje u Zagrebu onaj dan i nismo mogli ništa raditi, ali silom prilike smo se snašli. Dečki su fenomenalno izgledali u situaciji s 3-4-2-1. Dobili smo širinu, sa širinom smo dobili dubinu, imali smo okomitih lopti i lakše smo dolazili naprijed u prigode i u konačnici smo karakterom izvukli ovu utakmicu", poručio je Štimac.

U taj karakter spada i širina klupe, odnosno raznovrsni igrači koji mogu odgovoriti na zahtjeve koji su trenutno na terenu, završio je Štimac.

"Imamo nekoliko spremnih varijanti, ako nam ne ide, ako je ostalo malo od utakmice. Pa moramo imati. Ne možemo biti unificirani. Lako će nas biti zaustaviti", zaključio je izbornik.

U našoj skupini na čelu su i dalje dvije iste reprezentacije.

Hrvatska ima 16 bodova, jednako toliko ima i Belgija koja je sinoć svladala Makedoniju 1-0.

Dodajmo da je Srbija pred 5.000 navijača u Novom Sadu svladala Škote 2-0.