Požeško-slavonska

POŽEGA

Uskrsne potpore za korisnike socijalnog programa

"Želim vam sretan Uskrs i puno zdravlja. Moja vrata su vam uvijek otvorena!", čestitka je gradonačelnika Zdravka Ronka korisnicima socijalnog programa Grada Požege, kojima je u ponedjeljak u Gradskoj kući uručio oko 150 bonova u vrijednosti od po 300 kuna i 170 poklon-paketa s hranom i potrepštinama za domaćinstvo.

Zdravko Ronko   FOTO:www.pozega.hr
Piše: Republika.eu

Ove godine broj onih koji su dobili uskrsni dar Grada je povećan, jer se svake godine potporama nastoji proširiti obuhvat potrebitih sugrađana."Pred nama je Usrks, jedan od najvećih blagdana, blagdan nade, ljubavi i vjere. Dakako da niti ovaj put nije izostala blizina Grada, i ovaj puta svjedočimo tu svoju stalnu blizinu s našim sugrađanima, što znači da smo se potrudili da zajedno i koliko god je moguće „jednakije“ proslavimo Uskrs 2013. godine", rekao je gradonačelnik Ronko. 

Zakonska obveza u Socijalnom programu Grada je podmirivanje režijskih troškova (voda, struja, stanovanja i ogrjev) potrebitih, što iznosi oko milijun kuna godišnje. Međutim, za 2013. godinu Socijalni program iznosi 4,5 milijuna. "To znači da smo i ove godine daleko iznad zakonske obveze podigli ljestvicu ili taj standard življenja naših sugrađana koji su u potrebi. Nadam se da ćemo iduće godine opet učiniti više.", izjavio je gradonačelnik. Naime, iznad zakonske obveze Socijalnim programom se osiguravaju mjesečni dodaci umirovljenicima s niskim mirovinama, besplatni gradski prijevoz za umirovljenike, susreti starijih samaca ili bračnih parova s 50 i više godina braka, darivanje novorođenih sugrađana, prehrana u školama i produženi boravak.