Ostalo

KONAČNI KRAJ ZIME

Snijegom okovana Hrvatska se vraća u normalu

Zbog novih centimetara snijega u unutrašnjosti i u gorju te kiše i bure na moru, na snazi su i dalje zimski uvjeti na cestama. No, stanje u prometu polako se normalizira...

Zbunjene ptice u potrazi za hranom   FOTO:Tomislav Miletic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Novi snježni val okovao je proljeće, no glavne prometnice su očišćene i diljem zemlje vozi se bez većih problema. Opreza, međutim, nikad dosta, upozorava Irvin Filipović iz HAK-a.

"Stanje se tijekom današnjeg dana postupno normalizira, u jednom dijelu. Snijeg je prestao padati na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske županije i u dijelu središnje Hrvatske. Međutim, i dalje je u najavi jest snijeg za današnji dan i za sutra. Stoga, i dalje stoji upozorenje vozačima da ne kreću na put bez zimske opreme", rekla je Filipović.

Stanje u Zagrebu se također vraća u normalu. Za razliku od jučerašnjeg dana, javni gradski prijevoz u glavnom gradu funkcionira bez problema. Ceste su čiste, ralice su radile cijelu noć, potvrdio nam je šef Zimske službe Hasan Džombić.

"Mi smo znači cijelu noć bili na terenu sa svih 210 ekipa. Napravili smo do jutra kompletni prvi prioritet, sve su autobusne linije funkcionirale do jutra, znači javni gradski prijevoz je funkcionirao sto posto. Radimo još na drugom prioritetu, ostalo je sve ok", kaže Džombić.

U zimskom raspoloženju ostajemo još samo danas i sutra. Meterolozi od četvrtka najavljuju zatopljenje. Bijeli Uskrs ipak nećemo imati.