Moda & ljepota

ŠIŠANJE

Kratka kosa je hit ove sezone

Zbog raznih razloga svi su se barem jednom ošišali na kratko i nisu požalili. Ako ste i dalje vlasnica duge kose i niste se nikada usudili na ovu drastičnu promjenu, ne znate što propuštate.

Piše: Republika.eu / budi.in

Ako se osvrnemo na mišljenje muške populacije, oni se dijele u dvije skupine. Onih koji obožavaju na ženi vidjeti kratku kosu i smatraju je jakom i dominantnom te oni kojima duga kosa na ženama predstavlja njezin zaštitni znak i čini ju ženstvenom i privlačnom. Ipak, vi ste ta koja bi trebala odlučivati o svojoj dužini kose. Veliki se broj žena odlučuje na drastičnu promjenu frizure, nakon nekog gadnog prekida veze, bolesti ili jednostavno zato što žele naglasiti oštar zaokret u svome životu i reći svima: "Jaka sam, samostalna i jednostavno to mogu."

Kratka kosa pridodaje vam jak i samostalan izgled, no da bi bila jednostavna za održavanje kod kuće mora biti jednostavno ošišana. Ako vaša nova kratka frizura ima drastične rezove, u tom slučaju će te morati biti češća posjetiteljica frizerskih salona. Kratka kosa ne znači da ćete izgledati kao dečko i u većini slučajeva uz dobar styling djelovati ćete ženstvenije ili otkačenije, ovisno o tome koji efekt želite postići.

Kad je riječ o boji kose kratke ženske frizure izbor paleta je uistinu širok, a dodatna je prednost što i mali izrast neće na kratkoj kosi djelovati neuredno. Ukoliko imate dulje šiške ili neku dužu sekciju, možete ih dodatno naglasiti pramenovima, no na jako kratkoj kosi pramenovi nikako nisu poželjni jer bi vam se moglo desiti da dobijete efekt takozvanih "tigrića".

Charlize Theron koja je nedavno zbog uloge drastično skratila kosu, izgleda nježno i ženstveno, a isti je slučaj i sa Anne Hathaway. Halle Berry već duže vrijeme njeguje svoj dječački stil i ukoliko usporedite njen sadašnji izgled sa prijašnjim dužim varijantama frizure, morate se složiti da sada izgleda mlađe i svježije. Emma Watson, Carey Mulligan, Michelle Williams i Ginnifer Goodwin samo su neke u nizu holivudskih ljepotica koje već neko vrijeme nose prekrasne kratke frizure, služeći tako kao primjer mnogim mladim djevojkama koje još uvijek traže svoj stil.

U našoj galeriji donosimo vam hrvatske ljepotice s kratkom kosom.