Virovitičko-podravska

INCIDENT NA RADIO POSTAJI

Zbog cajki izbio sukob između direktora i voditelja, pozvana i policija

Sve popularniju emisiju „Život je feferon" na Gradskom radiju ove nedjelje nije vodio njen autor Mladen Kocijan.

Virovitica   FOTO:Maja Šantoši/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Virovitica.net

Umjesto njega s današnjim gostom, predsjednikom Skupštine Virovitičko-podravske županje Josipom Novogradecom, razgovarala je Vesna Bartolić. Slušateljima nije objašnjen razlog zamjene, ali se Kocijan nekoliko minuta nakon početka emisije prvo oglasio na svom Facbook profilu, a onda i na službenoj Facebook stranici Gradskog radija, javlja Virovitica net.

„Danas u 11 sati slušao sam Gradski radio Virovitica i ostao neugodno iznenađen korištenjem autorskog imena emisije "Život je feferon". Naime, u petak navečer direktor Gradskog radija fizički me napao na radnom mjestu i naravno da od tada ne radim na spomenutoj radio postaji. Tada je već bio dogovoren razgovor s gospodinom Novogradecom u autorskoj emisiji  „Život je feferon". S obzirom da emisija već mjesecima ide nedjeljom u 11 sati, slušao sam radio u to vrijeme i ostao iznenađen kada je voditeljica u nekoliko navrata koristila ime emisije "FEFERON", potpuno neovlašteno i bez prava da se tim imenom koristi. Želim samo istaknuti da pitanja i sam razgovor ne odgovara konceptu spomenute emisije i korištenjem autorskog imena se slušateljima pokušava prodati rog za svijeću", napisao je Mladen Kocijan.

U telefonskom razgovoru s novinarima virovitičkog portala Virovitica.net Kocijan je pojasnio događaje vezane za fizički napad na njega. „Po završetku nogomete utakmice Hrvatska-Srbija Kristijan Štengl došao mi je prigovoriti izbor glazbe. Smatrao sam da se, bez obzira na to što je direktor, nebi trebao miješati pa smo se porječkali nakon čega me udario. Napad sam prijavio policiji koja je došla i napravila uviđaj", kazao je novinarima Kocijan.

Šteng pak novinarima tvrdi kako fizičkog napada nije bilo. „Mladen je ispunjavao glazbene želje, a među njima su bile i notorne cajke. Došao sam ga zamoliti da to ne pušta, da nije red, pogotovo ne nakon utakmice sa Srbijom. Nemam ništa protiv cajki, ali takve želje ispunjava uvijek istim osobama. Problem je što vrlo često prethodno ne posluša pjesme koje pušta pa se u eteru zaista nađu glazbeni brojevi kojima nije mjesto na našem radiju. Nisam došao s lošom namjerom, a on mi je svašta rekao, poslao me u materinu, ustao se i rekao da više neće raditi. Nisam ga udario, počeli smo se naguravati, njemu su ispale naočale pa nazvao policiju", kaže Štengl.

Unatoč incidentu, dodaje direktor, Kocijan je trebao doći na posao i odraditi tu emisiju jer još uvijek je zaposlenik radija . „Nije u redu to što je napisao na službenim Facebook stranicama jer emisija nije njegova niti polaže autorsko pravo na ime", tvrdi Štengl, piše Virovitica.net.

IZVOR: Virovitica.net