Crna kronika

NOVI SVJEDOCI

Na suđenju za Fimi mediju svjedoče Prskalo i Franjić

U nastavku suđenja za Fimi mediju na klupu za svjedoke danas bi trebali sjesti bivši čelnik Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo te bivši ravnatelj policije, Ivica Franjić...

Bivši predsjednik Uprave HAC -a Jurica Prskalo   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ime Jurice Prskala koji je kao čelnik HAC-a surađivao s Fimi medijom iskrsnulo je i na posljednjem ročištu. Bivši direktor Uprave autoceste Rijeka Zagreb Zlatko Korpar posvjedočio je kako je 2008. godine nastavio suradnju s Fimi medijom jer je prijašnji predsjednik uprave Prskalo s tom tvrtkom imao ugovor od 2,5 milijuna kuna.

"Za ARZ Fimi medija je odradila dva posla, a suradnja je nastavljena i nakon Sanaderova odlaska", rekao je Korpar.

"Mogu samo navesti primjer, krajem 2009. godine isto je bilo organizirano svečano otvaranje punog profila riječke obilaznice i otvarala je ondašnja premijerka Jadranka Kosor", rekao je Korpar.

Na klupu za svjedoke danas bi, među ostalima, trebao sjesti i bivši ravnatelj policije Ivica Franjić.

U međuvremenu je, podsjetimo, potvrđena i optužnica protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša, Vinka Mladinea. Mladinea se tereti da je prekršio Zakon o javnoj nabavi i sklapao nepovoljne ugovore s Fimi medijom, znajući da će novac završiti u 'crnom fondu' HDZ-a, te time Fond oštetio za 1,7 milijuna kuna.