Moda & ljepota

MODERNE ŽENE

Odijela itekako ističu vašu eleganciju

Iako su žene u prošlosti na radnim mjestima bile samo savršeno uređene lutkice sa lošom fen frizurom u stezniku i svilenoj haljini, a muškarci su vodili glavnu riječ u svemu. Danas, to više nije tako!

Probajte i vi!   FOTO:Robert Anić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / zanosna.com

Što više odgovornosti i vodstva prelazi u ruke ženama, mijenja se i moda na radnom mjestu. Moderna žena danas zasigurno na sastanak neće doći s već spomenutom fen frizurom i u outfitu savršene kućanice, nego će odabrati savršeno krojeno žensko odijelo koje je istodobno funkcionalno, udobno i ženstveno. 

Osoba kojoj bi sve poslovne žene na svijetu trebale zahvaliti je svakako Coco Chanel koja je uvela pravu revoluciju u ženska odijela ponudivši alternativu ružnim i nezgrapnim odijelima i koja je prva počela nositi hlače dok su se žene i dalje utezale u steznike. 

Modela odijela ima od klasičnih hlača i sakoa do varijacija na temu sa suknjom, uski sakoi i široke lepršave hlače ili pak skraćene hlače do iznad gležnja i kratki sakoići i svaka si žena može izabrati onaj koji joj najbolje pristaje. 

Ukoliko su vam bokovi porblematična zona, najbolje će vam pristajati zvonkolike široke hlače sa užom košuljom, a ako imate problema s područjem trbuha, odaberite relativno duboke hlače ravnih nogavica koje ćete iskombinirati sa lepršavom košuljom i pripadajućim sakoom. 

Imate li duge noge i lijepo oblikovane listove nikako nemojte odabrati kratku suknju već onu koja je duža, ali lijepo prati liniju tijela. 

Žene imaju i luksuz korištenja modnih dodataka i zanimljivih neklasičnih krojeva s kojima ističu svoju osobnost, stoga i najklasičnije žensko odijelo s kombinacijom zanimljivog nakita, marame ili torbe može ispasti sve samo ne dosadno. 

Ili isprobajte klasični model odijela u nekoj neobičnoj boji ili neobičniji model u nekoj klasičnijoj boji što je savršen sraz kreativnosti i ozbiljnosti.

Igrajte se i eksperimentirajte!