Virovitičko-podravska

SLATINA

Međužupanijska smotra mladih violinista

“Treće domaćinstvo veliko je priznanje Osnovnoj glazbenoj školi Slatina i zahvalan sam svim učiteljima koji su pomogli u realizaciji ove smotre”, rekao je ravnatelj Osnovne glazbene škole Slatina Antonio Brzica na 5. međužupanijskoj smotri mladih violinista, koja svake druge godine okuplja glazbene škole kontinentalne Hrvatske

Mladi violinist   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

To je najbolja prilika da mladi glazbenici, ali i njihovi mentori, procijene dosegnutu razinu svoga glazbenog usavršavanja i međusobno razmijene iskustva. Ujedno, to je i glavni cilj smotre, na kojoj se ne ocjenjuju nastupi, ali se budno prati svaki odsvirani ton. Tako je u Slatini nakon svake od pet kategorija svoje stručno mišljenje o nastupima učenika davala profesorica Eva Mühn iz Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku, koja je pohvalila organizaciju smotre i koja je svojedobno i predložila da se ta manifestacija stalno održava u Slatini.

Na 5. međužupanijskoj smotri mladih violinista nastupilo je 29 učenika iz 11 glazbenih škola, a s njima je bilo 19 učitelja i 12 korepetitora, piše Glas Slavonije.

IZVOR: Glas Slavonije