Osječko-baranjska

BUBALO

Ponašanje AUDIO-a je neodgovorno i šteti državi

Agencija za upravljanje državnom imovinom vlasnik je mnogobrojnih prostora u gradu Osijeku, no oni trenutačno nisu u funkciji, a AUDIO uopće ne objavljuje natječaje kako bi se ti prostori počeli koristiti.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

To je neprihvatljivo, smatra osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, jer na taj je način zakinut državni proračun. Ponašanje AUDIO-a je neodgovorno i šteti državi, poručio je Bubalo. AUDIO i država najgori su gospodari, na što smo mi već nekoliko puta upozoravali, kazao je. Bubalo je podsjetio i da je država prošle godine Gradu Osijeku oduzela 551 stambenu jedinicu i da je većina njih trenutačno prazna, dok su mnogi građani istovremeno na listama i čekaju na stan.

Poruka je jasna – nikad se iz Zagreba ne vidi nešto što je prazno, i žalosno je da i nakon naših upozorenja AUDIO i resorno ministarstvo ne reagiraju. Prema tome očekujem da konačno AUDIO,  koji je izuzetno trom i spor sustav, počne reagirati i počne raditi svoj posao - iznajmljivati poslovne prostore, napomenuo je Bubalo.

Gradonačelnik se osvrnuo i na privatne vlasnike poslovnih objekata na području grada. Smatra da su njihove najamnine previsoke i da ih treba sniziti kako bi se vratio život u centar. Grad u svom vlasništvu pak, ima 428 prostora, od kojih je u prosjeku prazno tek njih oko 8 posto, naglasio je Bubalo.

Mi ne možemo ugovore koje imamo smanjivati cijenu, ali kad neki prostor ne iznajmimo onda nastojimo kad je u pitanju drugi natječaj spustiti cijenu do 10%, kad je u pitanju treći natječaj spustiti cijenu do 30%, kad je u pitanju ako se nitko ne javi i nakon četvrtog natječaja može se cijena spustiti maksimalno do 50%. Prema tome pružamo mogućnost svima da se jave na natječaje za poslovne prostore i da popunimo te poslovne prostore, dodao je Bubalo.

A sljedećih dana barem malo popunit će se i novčanici osječkih umirovljenika. U ponedjeljak naime, počinje podjela uskrsnica. Deset i pol tisuća umirovljenika dobit će dvjesto kuna, a Grad Osijek darivat će i 660 socijalno ugroženih obitelji i to sa tristo kuna.