Događanja

NE PROPUSTITE

Večeras se otvara izložba 'Remek djela iz Muzeja Picasso'

U Galeriji Klovićevi dvori večeras će biti otvorena izložba "Remek djela iz Muzeja Picasso, Pariz" koja donosi 56 slika i skulptura najslavnijeg majstora 20. stoljeća po izboru ravnateljice Nacionalnog muzeja Pabla Picassa u Parizu, Anne Baldassari. Izložba će se moći pogledati sve do 7. srpnja...

Razgledavanje izložbe   FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
Piše: Media Servis

Projekt stoji oko 9 milijuna kuna od čega će 250 tisuća eura dati Grad Zagreb i Ministarstvo kulture, naglasila je ravnateljica Klovićevih dvora Marina Viculin. Riječ je o najskupljoj izložbi u Klovićevim dvorima, a tome u prilog govori da je osiguranje Picassovih djela procijenjeno na 670 milijuna eura. Zbog toga se očekuje i velik broj posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

"Naše velike međunarodne izložbe kao što je bio Ekspresionizam, Haaška škola, Dora Maar, Picasso, Chagal su se kretale između 80 i 100 tisuća posjetitelja, to je minimum na koji računamo", rekla je Viculin.

Cijene pojedinačne ulaznice kreću se od 50 do 70 kuna, a izložba se može pogledati svaki dan od 10 do 20 sati.

Na izložbi će biti prezentirano 49 slika, 7 skulptura i 41 fotografija po izboru direktorice muzeja Anne Baldassari i ravnateljice Klovićevih dvora Marine Viculin, a koja će nam omogućiti da se upoznamo sa cjelokupnim opusom jednog od ključnih umjetnika koji je definirao umjetnost 20. stoljeća.

Nacionalni muzej Picasso, posjeduje najveću javnu zbirku Picassovih djela na svijetu, privremeno je zatvoren zbog radova na preuređenju i proširenju prostora, nužnih zbog sve većeg zanimanja publike za Picassovo djelo, a koji su omogućili ostvarenje ove iznimne izložbe koja je dosad obišla jug i sjever Europe, Bliski istok, Japan, Rusiju, Sjedinjene Američke Države, Kinu, a sada se predstavlja i u Hrvatskoj i to posljednji put prije ponovnog otvorenja muzeja na jesen, nakon kojeg Picassova djela isti više neće napuštati.