Osječko-baranjska

PRAVOSUDNI SKANDAL

Sutkinju Županijskog suda prisilno priveli zbog neočišćenog snijega

Službenici prekršajnog suda u Osijeku jučer su u sedam ujutro došli u dom sutkinje Županijskog suda u Vukovaru, Jadranke Kurbel, s namjerom da je prisilno privedu sucu za prekršaje, javlja Glas Slavonije.

Ilustracija   FOTO:Anto Magzan/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

"Imam uredan poziv za sud kojem sam se namjeravala odazvati pa mi nije bilo jasno što u mom domu radi policija", rekla je Kurbel.

"S obzirom na to da 13 godina radim kao sudac istrage ostala sam nemalo iznenađena takvim postupanjem Prekršajnog suda. Bez obzira na razlog poziva, a riječ je o prekršaju zbog neočišćenog snijega, ne bi se smjelo prisilno privoditi građane koji imaju uredan poziv za dolazak na sud."

"Istina je da se nisam odazvala prvom pozivu, ali to je samo zato što sam bila na dežurstvu u Vukovaru, a nekada u to vrijeme i ne dolazim u Osijek. Postoji drugi način komunikacije, ovo sigurno nije način", rekla je Kurbel.

Ipak, na sud je Jadranka Kurbel došla svojom voljom nakon što je policijskim službenicima pokazala poziv za sud te ih uvjerila da nema namjeru ne pojaviti se na sudu. Kako kaže Kurbel, policijski službenici prihvatili su da na sud dođe sama, ali da će je oni ispred suda dočekati i otpratiti do suca za prekršaje, piše Glas Slavonije.

IZVOR: Glas Slavonije