Vukovarsko-srijemska

VUKOVARSKI HDZ

'SDP i SDSS onemogućuju izjašnjavanje vijećnika o ćirilici'

Članovi HSP-a dr. Ante Starčević također su istaknuli da je još jednom na vidjelo izašla koalicija SDP-SDSS.

HDZ i HSP AS na potpisivanju koalicijskog sporazuma za lokalne izbore   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Dan poslije burne sjednice Gradskog vijeća na kojoj nije donesen novi Statut grada Vukovara, s obzirom na to da je svoj prijedlog Statuta gradonačelnik Vukovara Željko Sabo povukao s dnevnog reda, vukovarski HDZ održao je konferenciju za novinare, javlja Večernji list.

"Posljednja sjednica Gradskog vijeća grada Vukovara pokazala je da SDP u suradnji sa SDSS-om nastavlja s dosadašnjom praksom izbjegavanja iznošenja stavova u vezi s uvođenjem srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenu uporabu grada Vukovara. Koristeći se raznim makinacijama, stavljanjem prekomjernog broja točaka dnevnog reda, traženjem proceduralnih pogrešaka, pripremom zajedničkog nastupa na sve moguće načine, članovi SDP-a i SDSS-a nastoje onemogućiti otvoreno izjašnjavanje gradskih vijećnika s tim u vezi, a zapravo jasno poručuju da žele i rade sve što mogu da bi srpski jezik i ćirilično pismo ušli u službenu uporabu", navode iz vukovarskog HDZ-a, čiji su vijećnici nezadovoljni odlukom gradonačelnika napustili sjednicu.

Spomenuli su i odluku vijećnika koji su ostali na sjednici vijeća po kojoj je zaključena nagodba imovinsko-pravnih odnosa na katastarskoj čestici 1640/1, na kojoj se nalazi objekt koji koristi Generalni konzulat Republike Srbije. Prema toj odluci, grad će isplatiti 1,375.689,40 kn Mili i Milenku Zgonjani koji su Ugovorom o davanju građevinskog zemljišta na "korišćenje" od 15. 9.1993. godine bespravno izgradili objekt na navedenoj čestici, piše Večernji list.

IZVOR: Večernji list