Osječko-baranjska

ĐAKOVAČKI HSP AS

Sufinanciranjem obrazovanja pomozimo mladima

Odbor za gospodarstvo đakovačkog ogranka HSP AS izdao je priopćenje za javnost povodom plana poticanja mladih na visoko obrazovanje te njihovog proaktivnijeg djelovanja u društvu.

HSP dr. Ante Starčević   FOTO:www.hsp-ante-starcevic.hr
Piše: Republika.eu / Đakovo danas

"Smatramo da je sufinanciranje troškova školovanja mladih ljudi prilikom upisa na fakultet, te suradnja s obrtnicima prilikom usavršavanja zaposlenih konkretan način da grad Đakovo pomogne svojim mlađim građanima i obrtnicima", ističu u priopćenju. 

"Potrebno je sufinancirati troškove obrazovanja, putem stipendija od strane grada, kako bi veći broj mladih imao mogućnost za daljnje školovanje, te putem olakšica, izaći u susret obrtnicima koji šalju radnike na usavršavanje. Poticanje obrazovanja i usavršavanja je temelj za povećanje konkurentnosti i gospodarske aktivnosti, koju grad nasušno treba", naglasio je Stipe Križić, potpredsjednik Odbora za gospodarstvo đakovačkih „Starčevićanaca“. 

Pravaške planove za novu politiku prema mladima komentirao je i je Mato Rajič, predsjednik đakovačkog ogranka HSP-a dr. Ante Starčević istaknuvši kako mladi u gradu ne trebaju populistička obećaja koja samo zamagljuju njihove stvarne probleme, javlja Đakovo danas.

IZVOR: Đakovo danas