Moda & ljepota

MANIKURA

Nalakirajte nokte Dip Dye tehnikom

Dip dye tehnika zaludila je svijet. Ovaj novi trend danas možemo vidjeti svugdje i na svemu, od kose preko noktiju, hlačica, majica i torbi pa sve do cipela.

Ilustracija   FOTO:Screenshot Youtube
Piše: Republika.eu / teen385.com

Premda se na Youtube-u može naći na tisuće tutoriala, portal teen385.com napismeno donosi kako napraviti dip dye na noktima kod kuće.

1.Priprema noktiju
Prvi korak pri dobivanju dip dye noktiju je dobra početna priprema. Za početak treba oprati ruke i s noktiju skinuti lak koji ste prethodno imali, a potom ih škaricama ili rašpicom oblikovati po volji te nanijeti prozirni bazni kal.

2.Nabavite spužvu za make-up
U najbližoj drogeriji kupite najjeftiniju spužvicu za make-up koju ćete prije upotrebe namočiti u šalici vode.

3.Izaberite omiljene boje
Izaberite dvije ili tri boje po vlastitom ukusu, najbolje da bude riječ o istim bojama različitih nijansi jer ćete tako dobiti efekt prelijevanja svjetlije boje u tamniju.

4.Upotrijebite spužvicu
Nakon što se osušila prva boja, vrijeme je za nanijeti drugu, onu tamniju. Na prethodno namočenu spužvicu nanesite malu količinu laka, no pobrinite se da nanesete par slojeva kako spužva ne bi upila boju prije nego što ste uopće krenuli. Nakon toga, na spužvu nanesite i treću boju laka, ali oprezno kako se dvije boje ne bi pomiješale.

5.Tapkanje
S tapkanjem počnite od dna nokta sa prvom bojom. Oprezno potapkajte i isto učinite i sa drugom i trećom bojom pritom pazeći da se boje jedna u drugu pretapaju što prirodnije.

6.Sjajni finiš
Nakon što završite s lakiranjem, pustite nokte da se dobro osuše i nanesite prozirni top coat lak koji će vašim noktima dati sjaj i izdržljivost.

7.Popravak
Kao i kod klasičnog lakiranja noktiju ukoliko pogriješite ili negdje napravite prijelaz, lako ćete to riješiti štapićem za uši namočenim u aceton.
 
I to je to! Ako se nikada ne možete odlučiti s kojom bojom bi nalakirali nokte, ovaj trend je kao stvoren za vas!