EU

DO SKOROG SUSRETA

Milanović uputio čestitku novoj premijerki Slovenije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je čestitku Alenki Bratušek na izboru za novu predsjednicu Vlade Republike Slovenije.

Zoran Milanović u Sloveniji   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Poštovana gospođo predsjednice Vlade,

želim Vam u svoje osobno ime i u ime Vlade Republike Hrvatske izraziti iskrene čestitke povodom Vašeg izbora za predsjednicu Vlade Republike Slovenije te današnjeg potvrđivanja Vlade Republike Slovenije, kojoj ste na čelu.

Uz najbolje želje za uspješnim obavljanjem povjerene Vam odgovorne i važne zadaće, u razdoblju u kojem smo suočeni s velikim ekonomskim i financijskim izazovima u Europi i u svijetu, želim naglasiti čvrstu opredijeljenost Vlade Republike Hrvatske nastavku dobrosusjedske suradnje te razvijanju partnerskih odnosa u cilju ostvarivanja zajedničkih interesa naših dviju država.

Obostrani napori koje su dvije Vlade tijekom zadnjih mjeseci uložile u rješavanje pitanja prenesene devizne štednje Ljubljanske banke u Hrvatskoj doveli su do potpisivanja Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije, koji je već stupio na snagu. Skori dovršetak postupka ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u Republici Sloveniji značit će i konačno približavanje našem punopravnom članstvu u EU, europskoj obitelji u kojoj ćemo dijeliti zajedničku budućnost.

U očekivanju skorog susreta, izvolite primiti, poštovana gospođo predsjednice Vlade, izraze mojeg osobitog poštovanja", stoji u čestitci premijera Milanovića.