Ostalo

KORUPCIJA

Novo pripremno ročište u slučaju Planinska

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Planinska trebalo bi početi 17. travnja, a danas bi trebali saznati tko će sve sjesti na klupu za svjedoke...

Pripremno ročište za aferu Planinska. Jadranka Sloković i Čedo Prodanović   FOTO:Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Sudsko vijeće na pripremnom ročištu za aferu Planinska odlučivat će o dokaznim prijedlozima koje su USKOK i obrane optuženika predložili prošlog tjedna.

USKOK je sa svoje strane predložio ispitivanje 20-ak svjedoka, dok je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović najavio da bi se među desetak svjedoka obrane trebalo naći i nekoliko bivših članova Sanaderove Vlade.

U slučaju Planinska, podsjetimo, Petar Čobanković i Stjepan Fiolić ranije su već priznali optužbu za korupciju. Sanader, koji se prema optužnici okoristio poslom u Planinskoj za više od 26 milijuna kuna, tvrdi pak da je žrtva montiranog procesa. Čobanković, koji je nagodbom kaznu zatvora zamijenio radom za opće dobro, a čiju je ostavku jučer prihvatio MIP, priznao je kako nije sretan što mu se cijeli slučaj uopće dogodio.

"Desilo se, možda nisam imao dovoljno hrabrosti, možda nisam bio dovoljno spreman da sam u danom trenutku rekao ne, ja to neću napraviti, pokupiti se i otići. Kao što ću sada otići poslije ovoga, i iz politika i iz Sabora i vidjeti, raditi neki drugi posao", rekao je Čobanković.

USKOK tereti Fiolića da je svoju zgradu u Planinskoj prodao Čobankovićevu Ministarstvu regionalnog razvoja po 'napuhanoj' cijeni u čemu su mu navodno, pomogli Sanader, Čobanković i vještak Mladen Mlinarević.