Ostalo

POZITIVNA PORUKA

'Crveni karton netoleranciji u nogometu'

Podsjećanjem na projekt 'Crveni karton netoleranciji u hrvatskom nogometu', regionalni info centar za mlade i nogometna logistička organizacija poslao je pozitivnu poruku uoči kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Srbije koja se igra u petak u Maksimiru...

Ilustracija crveni karton   FOTO:mojarijeka.hr
Piše: Media Servis

''Mir, tolerancija, sport to je poruka'', rekla je uoči utakmice voditeljica nogometne logističke organizacije Nasrin El Gharni, koja kreće s kampanjom 'U boj(i) snage toleranacije'.

"'U boj(i) snage toleranacije' je kampanja koja će, osim zastupljenosti na stadionima uključivati promociju priručnika dobre prakse, prvog takvog u Hrvatskoj, koji će pokazati koji su standardi u nogometu koji bi se trebali poštivati. Uključuje i prevenciju nasilja, prevenciju rasizma, odnosno ističe koja su neprimjerena znakovlja", pojašnjava El Gharni.

Osim toga, kampanja uključuje i suradnju između navijača u regiji, pa su se tom prigodom javili predstavnici navijača srbijanske nogometne reprezentacije 'Orlovi'. Jedan od njih Marko Krivokuća putem video linka iz Beograda je poručio.

"U cijeloj priči je najvažnije da sve protekne kako treba, u sportskom duhu. To je jedna velika sportska priredba na ovom prostoru i sve treba biti usmjereno prema tome. Sport je naša, vrlo važan, ako ne i najbitnija stvar tako da bih volio i poručio svima da se sve gleda u tom nekom pravcu", naglasio je Krivokuća.