Ljubav & sex

PRAVA LJUBAV

Što sve moramo proći kako bi je upoznali?

Gledajući ljubavne filmove koji najčešće imaju sretne krajeve, s pravom ljubavi i sretnom pričom, vraćajući se u našu stvarnost, "bace" nas u depresiju.

Ilustracija   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Republika.eu/YourTango

Prava ljubav je nešto što o čemu svi pričaju. Neki misle da je prava ljubav 50 godina braka, neki pak da je to uspješna veza i od samo 6 mjeseci, a oni najrazočaraniji više ni ne vjeruju u nju.
Stručnjaci na stranici YourTango kažu da postoji, ali prije nego što postanemo spremni na nju, moramo proći nekoliko koraka:

Upoznati sebe

Ako ne poznajemo sebe, ne možemo niti dopustiti nekome da nas upozna. U ljubavi otkrivamo nove dijelove vlastite osobnosti za koje nismo ni znali da postoje, ali bazu moramo poznavati jako dobro, inače se nećemo znati nositi sa problemima kada dođu. 

Saznati što želimo

Drugi korak je izražavanje vlastitih želja. U vezi se te želje miješaju sa željama našeg partnera, ali uvijek moramo znati koje su naše stvarne želje. Najčešće se vlastitih želja odreknemo, što nije kompromis, nego gubljenje dijela osobnosti i sebe samoga, što ćemo sigurno kasnije zamjeriti partneru. 

Držati se principa

Neke žene sanjaju o visokom, zgodnom, crnokosom muškarcu, ali to ne znači da će nužno završiti s takvim. To su samo smjernice koje si zadajemo, ali se uvijek držimo onih principa koji su za nas bitniji. Mnoge žene se zaljube u muškarca koji ima sasvim drugačije poglede na svijet, pa misle da će ga s vremenom promijeniti. U većini slučajeva to se neće dogoditi. On/ona će ostati onakvi kakvi jesu, a vi se tim postupcima uopće ne držite svojih principa. 

Sami stvoriti uvjete

Prava ljubav postoji, tako barem kažu, ali ne dolazi ljudima koji samo sjede i čekaju. Prava ljubavi nije servirana. Savjetujemo vam da sami uzmete stvari u svoje ruke i krenete u akciju. Ako stvarno vjerujete da je netko tvoj idealan partner, nemoj samo čekati da se sve posloži, jer nikada nećeš dočekati. Najbolje su one ljubavi koje potaknemo sami.