Ostalo

PORUČILI NAVIJAČIMA

Policija spremna za utakmicu Hrvatska-Srbija

Spremni smo za utakmicu Hrvatske i Srbije, koja će se u petak odigrati u Maksimiru, poručili su iz policije koje je poduzela niz mjera kako bi sve prošlo bez incidenata. Ulaz na stadion bit će moguć već od 15 sati, a načelnik PU zagrebačke Goran Burušić pozvao je građane da dođu što ranije...

Jake policiske snage su spremne   FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
Piše: Media Servis

''Da u zonu stadiona, te prostor Trg bana Josipa Jelačića ne donose pirotehniku, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja, te alkoholna pića, a bezalkoholna pića da ne nose u staklenim bocama. Na stadion se neće moći unositi kišobrani, upaljači plastične boce, te drugi tvrdi predmeti'', upozorio je Burušić.

Naglasio je i kako će se stadion, te prostor oko njega, ali i Trg bana Jelačića gdje će biti 'fun zona', snimati s nadzornim kamerama.

Organizacija će policiju koštati oko 700 tisuća kuna, rekao je načelnik policije iz Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec. Iako nije htio otkriti koliko će policajaca osiguravati utakmicu.

''Za ovu utakmicu su angažirane manje snage nego kad su igrale Hrvatska i Engleska 2006. i 2008. No ipak, bit će nešto više policajaca nego kad se igra domaći derbi između Dinama i Hajduka'', kazao je Borovec.

Što se tiče eventualnog dolaska srbijanskih navijača, kojima je zabranjen ulaz na stadion, rekao je da ako takva osoba učini neku kažnjivu radnju, onda će se u postupanje uključiti i policija.

"Prema načinu distribucije i prodaje ulaznice ne bi trebalo doći do takve situacije jer svaka ulaznica je personilizirana i nije predviđeno da bude dostupna navijačima gostujuće reprezentacije'', rekao je Borovec.

Također je izvijestio kako je po nalogu ministra Ranka Ostojića osnovan i poseban stožer za pripremu i osiguranje utakmice u koji su uključeni svi segmenti policije.