Požeško-slavonska

DAN GRADA PAKRACA

Ulazak u EU čekamo s pola milijarde kuna vrijednih projekata

Tim povodom u Gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica. Zoran Krejči, predsjednik Gradskog vijeća podsjetio je na bogatu i burnu povijest grada te istaknuo kako svima koji su dali svoje živote Pakračani duguju nemjerljivu zahvalnost.

Proslava Dana Grada Pakraca   FOTO:Dušan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Građani Pakraca jučer su obilježili Dan grada i blagdan sv. Josipa, svoga nebeskog zaštitnika. Tim povodom u Gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica. Zoran Krejči, predsjednik Gradskog vijeća podsjetio je na bogatu i burnu povijest grada te istaknuo kako svima koji su dali svoje živote Pakračani duguju nemjerljivu zahvalnost.

„Istinski heroji za sve nas 90-ih su bili i zauvijek ostali hrvatski branitelji, a danas su za nas heroji i svi oni koji u ova teška vremena krize i recesije otvaraju nova radna mjesta bilo u privatnom ili javnom sektor“, istaknuo je Krejči, javlja Večernji list.

Poručio je kako je danas gradu potrebna sinergija svih kako bi život u njemu uredili na najbolji mogući način. Isto tako je poručio da su ljestvicu političke tolerancije i poštivanja različitosti, dogovora bez isključivosti, međusobnog uvažavanja podigli na jedan zavidan nivo i na to, kaže, s pravom mogu biti ponosni ponosi. Naime, gradonačelnik Pakrac je iz redova HDZ-a, dok je predsjednik Gradskog vijeća SDP-ovac.

„Dokazali smo da, premda pripadamo različitim političkim opcijama, možemo naći zajednički jezik kada su u pitanju strateške odluke za razvoj grada i na taj način biti iznad uobičajenih stranačkih nesuglasica“, poručio je Krejči. GradonačelnikDavor Huška je ovom prigodom podsjetio kako se u zadnje četiri godine napravilo jako puno na području Pakraca, a među najvrednijim projektima je povratak visokog školstva u Pakrac.

„Imamo spremljene projekte za nastavak ulaganja u školstvo, odnosno u planu je otvaranje Studentskog kampusa i studentskog doma kroz uređenje stare bolnice i psihijatrije čija je vrijednost oko 100 milijuna kuna. S nestrpljenjem očekujemo ulazak u EU jer naš mali grad s malim proračunom, izvorna sredstva su 17 milijuna kuna, ima pripremljeno više od pola milijardi kuna za fondove EU“poručio je Huška koji je zahvalio svima koji pomažu da Pakrac bude bolje i ljepše mjesto za život, navodi Večernji list. 

IZVOR: Večernji list