Tech

OSTAVKA ČELNIKA ELECTRONIC ARTSA

Nezadovoljnim korisnicima nude se besplatne igre

John Riccitiello, glavni i izvršni direktor Electronic Artsa tvrtci je, nakon šest godina vjernosti, podnio ostavku koja na snagu stupa s 30. ožujkom.

John Riccitiello   FOTO:Smash.com.hr
Piše: Republika.eu / Smash.com.hr

Kako javlja portal Smash.com.hr, pad prihoda i dionica, kao i loše EA-ovo financijsko izvješće za posljednje tromjesečje Riccitiello je naveo kao glavne razloge svojeg odlaska koji prvenstveno pravda smatrajući se odgovornim za iste

Iako lansiranje novog SimCitya zbog niza problema nije prošlo ni približno sjajno kako se možda očekivalo, a baš Riccietello je zaslužan za gaming transformaciju koja nas iz udobnosti vlastita naslonjača prisiljava na online igranje, izvori njemu bliski tvrde da ostavka s prašinom koja se oko SimCitya podigla nema baš nikakve veze. Dapače, posljednji igrivo-neigrivi EA-ov gradić navodi se kao najbolji SimCity ikada, prodavši se u startu u više od milijun primjeraka.

No, prostora za vjerovati u drugačije ipak ima. Tim više što je EA srdžbu nezadovoljnih korisnika odlučio ublažiti nudeći im besplatno neke druge igre. Među osam naslova vrijednosti od 10 do 60 dolara osim prethodnog SimCitya našle su se i Dead Space 3, Bejeweled 3, Battlefield 3, Mass Effect 3, Medal of Honor Warfighter, Plants vs Zombies i Need for Speed Most Wanted.

I dok Larry Probst, jedan od vodećih EA ljudi u posljednjih dvadeset godina, pun riječi hvale za Riccitiella traga za njegovom zamjenom, bijesni ljubitelji SimCitya bi, čekajući mogućnost da konačno zaigraju igru koju su uredno platili, valjda vrijeme trebali kratiti s nekim od starih naslova koje u kolekciji ionako vrlo vjerojatno već imaju.

Ostale Tech vijesti možete čitati na portalu Smash.com.hr.