Crna kronika

JOSIPOVIĆ O SUKOBU U KISTANJIMA

Krajnje je vrijeme da se uči mlade kako čuvati naše vrijednosti

ZAGREB - Jučerašnji međunacionalni sukob u Kistanjama između grupe maloljetnika iz Kistanja koji su napali osmoricu pravoslavnih bogoslova iz manastira Krka, komentirao je predsjednik Republike Ivo Josipović načelno poručivši.

Ilustracija - mjesto Kistanje u kojem se često dogadaju incidenti između Srba i Hrvata.   FOTO:Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Nažalost, istina je, zadnje je vrijeme eskalacija govora mržnje. Nažalost, evo sada i fizičkog nasilja i krajnje vrijeme da svi oni koji utječu na javno mnijenje, posebice na mlade ljude, daju jasnu poruku o tome što su naše vrijednosti i kako ih trebamo čuvati", istaknuo je Josipović

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić rekao je da je policija u Kistanju unazad godinu dana dosta intervenirala te da ovo nije "strašan incident".

"Zbog narušavanja javnog reda i mira između Hrvata koji su došli s Janjeva jer se oni teško uklapaju u ovu sredinu. Tako da smo do sada uvijek postupali na svaku dojavu građana i proaktivno djelujemo, s time da imamo više ophodnji na samom području Kistanja. Mogu reći da to nije strašan incident, to je narušavanje javnog reda i mira, samo što je sudjelovalo više osoba", rekao je Dominić.