Ostalo

OPORBA O NABAVCI VOZILA

"Nije vrijeme za tako skupe nabave"

ZAGREB - Vlada na leasing obnavlja državni vozni park. Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je, naime, oglas za nabavu 1.742 vozila ukupne procijenjene vrijednosti od 265,5 milijuna kuna.

Ilustracija   FOTO:Sanjin Strukić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Očekivano, oporba je vijest dočekala na nož, te poručuje kako je očito da ne žive svi u istom vremenu i na istom mjestu.

"Nije vrijeme za tako skupe nabave", poručuje laburist Nikola Vuljanić.

"Ova Vlada mi djeluje čisto autistički. Kao da ne vidi što se događa oko njih. Ovdje su ove rešetke i kavezi na Trgu. Ljudi protestiraju jer ne znaju što se događa, nisu mjesecima dobili plaću, a oni nonšalantno raspisuju natječaj za vozila", rekao je Vuljanić.

"Očigledno smo zbog ove nabave od 1. siječnja poskupili i kruh i mlijeko i sve druge životne potrepštine, uveli PDV od 25%, poskupili struju, grijanje, plin", rekao je HDSSB-ov Zoran Vinković s kojim se slaže i HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević.

"O tom stalno pričam da očito ne živimo svi u istom vremenu i na istom mjestu. Za ove automobile se nema više što reći", izjavio je Milošević.

Potpredsjednik Sabora, HNS-ov Milorad Batinić spušta loptu na zemlju. "Vlada vodi računa o štednji, no određena službena vozila dala su svoje", kaže Batinić.

"Tu se postavlja načelno pitanje treba li Vlada vozila, kakvu vrstu vozila i tako dalje. To je nešto o čemu se treba raspravljati, ali vjerujem da Vlada, odnosno oni koji su zaduženi za to vode računa o tome, da će to prije svega biti automobili koji će biti primjereni jer određeni vozni park mora biti primjeren protokolima", istaknuo je Batinić.