Nogomet

PREOBLIKOVANJE

Od četvrtka NK Osijek športsko dioničko društvo!?

28. ožujka trebao bi biti važan dan u novijoj povijesti NK Osijeka. Naime, tada se održava osnivačka skupština sportskog dioničkog društva NK Osijek.

Gradski vrt iz zraka   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Proces preoblikovanja započeo je prošle godine kada je Gradsko vijeće dalo NK Osijeku pravo igranja na Gradskom vrtu u idućih 25 godina (procjenjeno na 39 milijuna kuna), te kada je grad Osijek u temeljni kapital kluba pristao unijeti  svoja potraživanja (22,5 milijuna kuna). Bio je to prvi korak ka realizaciji dugotrajnog procesa preoblikovanja.

– Mi ćemo biti većinski vlasnici, a koliki će u konačnici biti temeljni kapital, odlučit će revizori. Pred nama je priča koja će trajati dvije godine, ali svima mora biti jasno da nitko u ovom gradu više ne može trošiti više nego što ima – kazao je tada gradonačelnik Krešimir Bubalo.

U rujnu je započeo upis dionica NK Osijeka kroz pet krugova u kojima su dionice upisali: grad Osijek, članovi kluba, svi zainteresirani građani, te u konačnici i najvažnie vjerovnici kluba koji su se odrekli potraživanja, te ista pretvorili u temeljni kapital društva. Da nisu pristali, NK Osijek bi završio u stečaju, a prva momčad u zadnjem rangu natjecanja.

Slijedeći važan korak u procesu preoblikovanja je održavanje osnivačke skupštine sportskog dioničkog društva NK Osijeka 28.ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Skupštini mogu nazočiti svi upisnici dionica kluba koji u sjedište kluba do 27. ožujka, osobno ili putem pošte, prijave namjeru sudjelovanja na skupštini.

Na skupštini će se između ostalog:

-  podnijeti izvješće o osnivanju š.d.d. NK Osijek
-  podnijeti izvješće o reviziji osnivanja
-  izabrati Nadzorni odbor kluba

Ukoliko skupštinari usvoje predložene točke, tada zakonski predstavnici kluba pokreću postupak upisa športskog dioničkog društva NK Osijek u registar trgovačkog suda, čime bijelo-plavi okreću novu stranicu u svojoj povijesti.