Ljubav & sex

BRAČNE VODE

Tri koraka za bolji brak

Puno puta smo se našli u situaciji da preispitujemo loše odnose u vlastitom braku i pronalazimo razne načine kako bi ih pretvorili u dobre i zdrave odnose. Mi vam donosimo tri bitna koraka kako ih poboljšati.

Piše: Republika.eu/savjetnikuspjeha.com

1.korak: Ne preuzimajte sve na sebe – budite tim

Bez obzira da li se radi o pranju rublja ili plaćanju računa, nemojte sve obveze preuzimati na sebe jer mislite da ih on neće napraviti kako treba. Tražite od drugoga pomoć, pitajte za savjet. Tako ćete stvoriti ideju da ste tim.

2.korak: Ne spominjite svađe iz prošlosti

Nemojte se vraćati na sukobe iz prošlosti ili barem stavite ograničenje na njih. Stare se svađe spominju jer ih niste riješili kada ste trebali. Važno je uočiti problem kada se dogodi i doći do nekakvog rješenja – možete se i složiti da se ne slažete. Ostanite na tome i poštujte mišljenje jedno drugoga.

3.korak: Jedno drugome budite na prvom mjestu

Drugim riječima, budite oprezni utjecaja koje mogu imati drugi ljudi, kao kada vam prijatelji pune glavu idejama koje mogu štetiti vašem braku. Sretni parovi imaju konflikte kao i oni koji su se razveli, ali su pronašli način da ih riješe. Parovi oko sebe moraju imati jaku granicu i ne dozvoliti nikome da stane između njih.