Politika

HNS IZAZVAO NEVJERICU

Burne reakcije na HNS-ov e-mail

Pravu malu erupciju morala u saborskim hodnicima izazvao je e-mail u kojem HNS skreće pozornost članstvu na volonterske pozicije u Ministarstvu gospodarstva i sugerira da se središnjicu izvijesti o kompetetnima i zainteresiranima...

Vrdoljak i Vrkić u dogovorima   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Lokalnim HNS-ovim ograncima iz središnjice je poslan e-mail u kojem se podsjeća da je Ministarstvo gospodarstva objavilo natječaj za volontiranje plaćeno 1600 kuna mjesečno, uz napomenu da se obavezno jave središnjici tko su kompetenti i zainteresirani. Šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku to je katastrofa.

"To se ne radi, to nije dobro, to nije pristojno u ovim momentima kada broj nezaposlenih strahovito raste. To je nemoralno", istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Dio e-maila u kojem se govori da se središnjicu povratno izvijesti, sporan je SDP-ovom Ivi Jelušiću.

"To insinuira da, eto, možda ćemo pomoći vama koji nam se ponovno javite ili koji nas o tome obavijestite. To nije u redu", smatra Jelušić.

Da je stranački klijentelizam jedino što HNS drži u koaliciji, uvjeren je šef Laburista Dragutin Lesar, koji smatra da je to najviše problem premijera koji im to tolerira.

"I ovo je opet tema ili slučaj na kojem premijer može dokazati gdje je ona letvica, ljestvica, visoko dignuta, pa često nisko spuštana", rezonira Lesar.

Ljestvicu političke odgovornosti premijer je, prema vlastitoj tvrdnji, visoko podigao smjenjujući ministricu Mirelu Holy, zbog e-maila u kojem je direktoru HŽ-a sugerirala da ne otpusti suprugu njihovog stranačkog kolege. A kako SDP-ova zastupnica gleda na HNS-ov e-mail slučaj?

"Ne smatram da je nešto što je nedopustivo da se pošalje informacija članstvu da je nešto otvoreno na što se mogu prijaviti, ali sve dalje od toga mislim da je neprimjereno", smatra Holy.

Zbog spornog dijela e-maila HNS se ispričao. U priopćenju odaslanom medijima napominju da finalni tekst nije pregledan pa je otišla netočna poruka o potrebi slanja povratnih informacija o interesu za natječaj, kao i da informacija nije upućena nikome osobno kao potencijalnom kandidatu.