Nogomet

PREKINUTI NEUGODNU TRADICIJU

NK Osijek uoči Slaven Belupa

Nogometaše Osijeka sutra čeka treće uzastopno gostovanje u prvenstvu HNL-a. U utakmici 24. kola Osječani gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Ilustracija   FOTO:Marijan Sušenj/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Igrači Osijeka ispunili su cilj na posljednja dva gostovanja uzevši dva boda. Malo tko je vjerovao da će Osijek teren napustiti neporažen i kod Splita i kod Dinama.

No, dobru atmosferu nakon tih uspjeha sada bi trebalo potvrditi novim podvigom, u Koprivnici, a to bi bilo sve osim poraza. Ipak, dojma smo, Osijeku treba pobjeda, jer sa isključivo neodlučenim ishodima ne može se pobjeći iz opasne zone.

"Idemo jednoj ekipi koja ne igra rezultatski dobro u ovom djelu, ali to ne znači da neće početi igrati. Međutim, ova atmosfera iz Splita i Zagreba daje nam za pravo da se imamo čemu nadati", kaže trener Osijeka Stanko Mršić.

Osijek pak prati iznimno neugodna tradicija u Koprivnici gdje bijelo plavi nisu uzeli ni boda punih 6 godina. Silno sutra žele srušiti tu tradiciju, pa će to biti i motiv više protiv uzdrmane momčadi Slavena, na čijoj klupi će debitirati novi trener, dosadašnji sportski direktor Roman Sović

"Želja mi je velika da  s obzirom na svoje igre dosadašnje u Koprivnici uspijemo pobjediti i tako napravimo odličnu atmosferu pred ostale susrete koji će biti iznimno važni, jer prenio sam to igračima, svaka će utakmica biti kvalifikacijska i knock out utakmica", naglašava Mršić.

U sastav Osijeka vraća se Perošević, Mišić još nije posve spreman ali možda konkurira za momčad, nedostajat će ponovno Vrgoč s kojim je neriješena situacija, i kako stvari stoje on više neće igrati za Osijek

Ohrabrujuća je vijest povratak Tomislava Šorše, koji bi se na travnjak trebao vratiti nakon stanke zadnjeg dana ovoga mjeseca u utakmici s Istrom u Gradskom vrtu. ( Osijek - Istra 29. 03. (petak) u 17h )