Ljubav & sex

RIJEŠITE SE MIGRENE

Od seksa glava ne boli

Izgovori poput "ne mogu sad, boli me glava" mogu prestati. Istraživači s njemačkog Sveučilišta Munster proveli su istraživanje na više od 400 pacijenata s migrenom te su otkrili da nakon seksa glava više ne boli.

Ilustracija   FOTO:Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL
Piše: Republika.eu / 24sata

Više od polovice ljudi koji su vodili ljubav za vrijeme napadaja migrene, nakon seksa je osjetilo olakšanje od boli, a petina njih više nije imala nikakve simptome, prenosi 24sata.hr.

Seks djeluje kao akutni tretman liječenja glavobolje te potiče prirodno otpuštanje hormona endorfina. On je poput prirodnog analgetika jer utječe na centralni živčani sustav i tako smanjuje glavobolju. Promjene krvnog tlaka kao i povećana aktivnost u hipotalamusu za vrijeme orgazma također su neke od mogućih objašnjena za umanjivanje boli, izvjestili su znanstvenici. 

Također, uočili su da muškarci češće koriste seks kao redoviti ''lijek'' protiv migrene naspram žena jer je je efekt smanjivanja boli kod njih intenzivniji , a tek su rijetki pacijenti nakon seksa osjetili pogoršanje pa su znanstvenici zaključili da ga se protiv migrene slobodno može preporučiti. 

Dakle, ukoliko patite od glavobolje, umjesto da ju iskoritite kao izgovor i posegnete za tabletom protiv bolova, iskoristite ju kao odličan povod za seks!