Društvo

POČASNI GRAĐANIN OSIJEKA

General Mladen Markač završio u bolnici

Još za vrijeme višegodišnjeg boravka u pritvoru u Haagu, general Mladen Markač se suočavao sa ozbiljnim zdravstvenim problemima i čestom bolničkom hospitalizacijom. Za vrijeme provedeno u Haagu, general Markač preživio je čak dva infarkta, a zbog problema sa žilama bio je hospitaliziran na Rebru i puno prije nego što je podnesena haaška optužnica.

General Mladen Markač   FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Markač je nekoliko godina prije uhićenja operiran dva puta, a treći, posljednji put bio je izvrgnut operaciji za vrijeme boravaka u haaškom zatvoru. Tada su ga operirali u Lidenu, jednoj od uglednih bolnica u Nizozemskoj, te su mu tom prilikom ugradili dodatnih šest premosnica zbog upale srčane ovojnice. Tom prilikom zdravstveno stanje generala Markača bilo je ocjenjeno kao krajnje zabrinjavajuće i životno ugroženo.

Osim srčanih smetnji, počasni građanin grada Osijeka posljednjih godina ima sve ozbiljnije probleme i s dijabetesom.

Inače, zdravstvene tegobe intenzivirale su se tijekom boravka u pritvoru, ali i uzbuđenja koja su uslijedila nakon izricanja pravomoćne oslobađajuće presude i puštanja na slobodu nakon četverogodišnjeg boravka u pritvoru u Haagu očito su ostavile ozbiljne posljedice na zdravlje generala Markača.

Podsjećamo, general Mladen Markač je po povratku na slobodu sredinom studenog 2012. godine, odlukom Gradskog vijeća Grada Osijeka, uz generala Antu Gotovinu proglašen počasnim građaninom Grada Osijeka na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Osijeka, 2. prosinca 2012. godine.

Prema informacijama koje smo dobili iz bolnice „Rebro“, kako se očekuje, Mladen Markač će biti otpušten iz bolnice nakon što obavi detaljne pretrage i dobije upute o terapiji koju mora provoditi.