Osječko-baranjska

GRADSKI VIJEĆNIK HDSSB-a

Sveučilišni profesor Andrija Pozderović, prijavljen policiji za napad na intimnu prijateljicu!

Osječki gradski vijećnik i sveučilišni profesor na osječkom Prehrambeno-tehnološkom fakultetu prijavljen je policiji zbog navodnog napada na 30 godina mlađu intimnu prijateljicu J.T., koja prema vlastitim riječima tvrdi da imaju zajedničku trogodišnju izvanbračnu djevojčicu.

Andrija Pozderović
Piše: Republika.eu

Prema riječima Pozderovićeve intimne prijateljice J.T. u četvrtak oko 11 sati prilikom njegova posjeta došlo je do svađe između njih. Tijekom svađe koja je ubrzo po Pozderovićevom dolasku izbila, i njegove namjere da napusti stan J.T. došlo je do naguravanja između njih, što je prema riječima J.T. rezultiralo njenim padom zajedno s djetetom u naručju. Međutim Pozderovićevo objašnjenje spornog događaja je nešto drugačije, te tvrdi da je on bio napadnut i da su mu nanesene „brojne masnice i ogrebotine“, a o čemu posjeduje traumatološki list nadležne zdravstvene ustanove.

U objašnjavanju svoje verzije događaja, ugledni sveučilišni profesor kaže: „Jednom me rukom (J.T.) držala za moju desnu ruku, a drugom udarala po glavi koliko je stigla. I laž je da je držala dijete u naručju. Policija je slučaj proslijedila prekršajnom sudu koji će odlučiti tko je kriv.“

Inače njihovi međusobni odnosi su u fazi rasvjetljavanja na način da se trenutno utvrđuje očinstvo, uspoređivanjem DNK u laboratoriju za genetsku analizu. Prema izjavi J.T., Pozderović je pomagao izdržavanje djeteta sa samo 700 kuna na mjesec, što J.T. smatra s obzirom na njegova primanja u visini od 12.000 kuna, nedovoljnim.

Ugledni sveučilišni profesor i vijećnik u Gradskom vijeću, potvrđuje da je postupak utvrđivanja njegova očinstva u tijeku i to na njegovu inicijativu, te da u slučaju potvrde očinstva najavljuje ispunjavanje svih svojih roditeljskih obveza. Djetetovu majku (J.T.) Pozderović proziva za prijetnje ističući, „mojoj supruzi šalje poruke da će nam sve uzeti te da joj neće ostati ni kuna za kiflu.“
Pozderović i J.T. su u vezi više od pet godina, te im ovo nije prvi put da svojim neprimjerenim odnosima zabavljaju hrvatsku javnost, a o čemu su mediji već u više navrata izvješćivali javnost.

Budući se radi o gradskom vijećniku HDSSB-a, nakon upita za komentar gradonačelnika Krešimira Bubala, isti je odbio komentirati događaj kratko rekavši:

„Prvi puta o tome od vas čujem i nemam namjeru se miješati u ničiji privatni život, pa tako ni u život gradskog vijećnika, gospodina Pozderovića. Slučaj prepuštam nadležnim državnim tijelima, a mandat članova Gradskog vijeća je ionako na kraju i nisam siguran da će gospodin Pozderović više biti na izbornoj listi čiji ću ja biti nositelj“.