Književnost

ĐAKOVO

Predstavljena knjiga "Borna vitez-Sve za Hrvatsku"

Druga knjiga Našičanina Zdravka Vukića o hrvatskom Jamesu Bondu,"Borna Vitez-Sve za Hrvatsku" predstavljena je u gradu Đakovu,a u organizaciji đakovačkog ogranka Matice hrvatske.

Predstavljanje knjige u Đakovu   FOTO:Našice.com
Piše: Republika.eu / Našice.com

Ova je knjiga od svog izlaska stalno među najčitanijima u Hrvatskoj, a u veljači 2013. bila je na 5. mjestu među 50 najčitanijih romana u Hrvatskoj. Knjigu su brojnim Đakovčanima u ispunjenoj dvorani Matice hrvatske, uz autora predstavili predsjednik ogranka MH Đakovo Vlado Filić te đakovači književnik i ravnatelj srednje škole prof. Mirko Ćurić.

Filić je istaknuo kako je knjigu pročitao u jednom dahu, jer je priča intrigantna, nabijena akcijom i zanimljivim obratima,te je posebno oduševljen bio izborom imena likova u knjizi. 

Prof. Mirko Ćurić predstavio je autora đakovačkoj publici a zatim je  pročitao je ulomak iz knjige, te je istaknuo kako je Vukić u knjizi povezao događaje iz drugog svjetskog rata i Domovinskog rata sa zbivanjima u sadašnje vrijeme, te da je vidljiv istraživački rad o povijesnim razdobljima i stradanjima hrvatskog naroda.

Više pročitajte ovdje.