Osječko-baranjska

ĐAKOVO

Vinković odgovorio Brlošiću

Na optužbe oporbenog HDZ-a kako grad Đakovo nema poljoprivrednu politiku reagirao je danas gradonačelnik Zoran Vinković. Kazao je kako se radi o neistinama i bestidnim lažima koje širi kandidat za zamjenika gradonačelnika Matija Brlošić, a koji je sam bio uključen u natječaje za poljoprivredno zemljište, ali i praćenje gradske poljoprivredne politike.

Zoran Vinković   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković upozorio je kako je u prošlim godinama učinjeno sve kako bi se u funkciju stavilo svo poljoprivredno zemljište u Đakovštini.

"Još dvije tisuće i prve godine Gradsko vijeće Đakova među prvima u Republici Hrvatskoj je usvojilo program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, ustvrdio je gradonačelnik Vinković. No, na natječaje raspisane 2004.-e i 2007.-e ministarstvo poljoprivrede nije dalo suglasnost, tako da odgovornost za odugovlačenja snose oni, a ne grad i gradonačelnik koji su učinili sve što su trebali", zaključio je Vinković.

"To je očito zaboravio Matiji Brlošiću koji i sam ima potpisan ugovor s gradom za 92 hektra državnog poljoprivrednog zemljišta", upozorio je Vinković. "Kakva je to onda nebriga grada i nedostatak poljoprivredne politike kad čak i on ima potpisan ugovor", upitao je gradonačelnik.

Vinković je odbacio optužbe oporbe kako u Đakovu nema investicija, naglasivši kako je tek posljednja u nizu gradskih investicija rekonstrukcija ulice Stjepana Radića čija je vrijednost 3,7 milijuna kuna uz sudjelovanje Županijske uprave za ceste od 1,9 milijuna. Završetak prve faze radova na rekonstrukciji očekuje se za desetak dana.