Osječko-baranjska

ČEPIN

U knjižnici otvorena izložba o ženama

U knjižnici Centra za kulturu Čepin postavljena je, prema pisanju Glasa Slavonije, u povodu Međunarodnog dana žena izložba “Čudesno je biti žena”.

Izložba - ilustracija   FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Voditeljica knjižnice Marija Čačić, za Glas Slavonije kaže, kako su i na taj datum, kao i na druge spomendane, postavili na izdvojenoj izložbenoj polici knjige koje otkrivaju kako žive žene u drugim dijelovima svijeta te položaj žena u različitim kulturama. Također, postavili su i stručnu građu namijenjenu ženama s područja feminizma, ljudskih prava i društvenih statusa i onu o unapređivanju kvalitete života žene.

„Na oglasnu ploču postavili smo i prigodne materijale s citatima o ženama, kratke biografije žena koje su svojim djelom ostavile trag u povijesti te kratke opise knjiga koje opisuju život žena u različitim kulturama i tradicijama. Na Dan žena održana je javna projekcija dokumentarnog filma “Lice poroda” te je postavljena i knjižna građa iz čitaonice o trudnoći, njezi djeteta, roditeljstvu i o prvim godinama života“, rekla je, za Glas Slavonije, Marija Čačić pozivajući korisnike usluga knjižnice, ali i ostale sumještane, da razgledaju izložbu do 15. ožujka. 

IZVOR: Glas Slavonije