Ostalo

RONČEVIĆ

Čuo sam da je Karamarko surađivao s Fimi medijom

ZAGREB - "Nisam čuo za crni fond HDZ-a, niti mi je bivši premijer Ivo Sanader, kao ni Mladen Barišić, ikada spomenuo Fimi mediju", istaknuo je u nastavku suđenja za tu aferu, bivši HDZ-ov ministar Berislav Rončević.

Bivši ministar Berislav Rončević na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

[12:20]

Odlučili su angažirati Fimi mediju bez javnog natječaja, jer su mu, kako kaže Rončević, isti suradnici rekli kako za to ne treba javni natječaj.

Isto tako, Rončević je rekao kako ima saznanja da se suradnja s Fimi medijom nastavila i nakon njega pa i u Karamarkovo vrijeme, sve do 2009. godine. Ističe kako je njegova suradnja s Fimi medijom bila odrađena korektno i da je ostvareno sve što je bilo dogovoreno.

[10:58]

Rončević je posvjedočio da je prvi put za Fimi mediju čuo 2008. godine kada su mu tu agenciju, kao ministru unutarnjih poslova, predložili suradnici za potrebe kampanje o odgovornom ponašanju u prometu, naglasivši mu kako za taj posao nije bilo potrebno javno nadmetanje.

Iste godine potpisan je ugovor s Fimi medijom u vrijednosti od sedam i pol milijuna kuna, a Rončević je suradnjom, kaže, bio zadovoljan, a ni suradnici mu se na ništa nisu požalili.


[08:24]

Niz nekadašnjih suradnika bivšeg premijera, koji su pozvani svjedočiti u slučaju Fimi medija, danas bi trebali nastaviti bivši ministar i blizak Sanaderov prijatelj Biškupić te nekadašnji ministar obrane Rončević. Rončević, inače, još čeka odluku Vrhovnog suda na žalbe u slučaju 'Kamioni' u kojem je prije više od dvije godine nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. Na prošlom ročištu o Fimi mediji trebao je svjedočiti bivši ravnatelj Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo, no ispričao se bolešću. Na zahtjev Sanaderovih branitelja, koji su se požalili zbog zgusnutih obveza i u drugim predmetima, sutkinja Ivana Čalić ostavila je mogućnost prilagodbe rasporeda za Fimi mediju kada krene suđenje za Planinsku.

"Možemo razmisliti o tome da napravimo jedan tjedan pauzu. O ovom rasporedu rasprava kada krene ovaj drugi predmet, to ćemo vidjeti kada do toga dođe", rekla je Čalić.

U međuvremenu, pripremno ročište za 'Planinsku' po drugi je put odgođeno, jer je Sanaderova obrana zatražila spajanje sa suđenjem za Fimi mediju.