Požeško-slavonska

ZBOR GRAĐANA

Želimo podići kvalitetu života

U prostorijama područne škole u Novoj Lipi održan je zbor građana desetak požeških zapadnih prigradskih naselja od Nove i Stare Lipe, Gornjih i Donjih Emovaca, Emovačkog Luga, Ugaraka, Kunovaca Marindvora i odvojka Frankopanske ulice koji je na spoju prigradskih sela.

Požega   FOTO:Dusko Mirkovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Požeška kronika

Građani su pozvali požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka, pročelnicu komunalnog odjela Jasminku Vodinelić, a sastanku se odazvao i predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Štajduhar, te im iznijeli nekoliko prijedloga za unapređenje kvalitete života u ovim prigradskim naseljima, donosi Požeška kronika. Iznijeli su i nekoliko kritika, posebice na kvalitetu izgradnje vodovoda, koju je već primijetila i gradska uprava te je gradonačelnik Ronko podnio kaznene prijave protiv izvođača radova i osobe za nadzor kvalitete radova.

Građani su zatražili, prema navodima Požeške kronike, da se u nekim naseljima proširi javna rasvjeta jer je nedovoljna, te da se postavi u onim selima koji je još nemaju, što je po planu grada i planirano tijekom 2013. godine. Problem su i uništeni poljski putovi, navodi se u članku, u Staroj Lipi koji su stradali za vrijeme regulacije Orljave koju je izvodila Vodoprivreda, i otišla a da nije popravila uništene putove, navodi se u Požeškoj kronici. 

IZVOR: Požeška kronika