Ljubav & sex

LJUBAVNI TROKUTI

Što kada vam se sviđa djevojka najboljeg prijatelja?

Imate jako dobrog prijatelja, a njegova vam je djevojka zgodna, draga, zanimljiva, mogli biste provesti sate i sate slušajući je kako je govori, baš vam je ugodno u njezinom društvu. Ali nije to sve, ponekad vam se učini da vas baš lijepo pogleda, nasmiješi se. Shvaćate da se vam se prijateljeva cura zapravo sviđa, a pomalo se i zaljubljujete.

Ljubavni trokut iz Severininog spota Dobrodošao u klub   FOTO:Screenshot Youtube
Piše: Republika.eu

Ne znate što biste sada učinili, osjećate kao da nema izlaza ovoj situaciji jer ju stalno viđate. Ne brinite, ovakve situacije događaju se svima, a sve što trebate napraviti jest dobro razmisliti, prije bilo kakve akcije, na koji način u konačnici nitko neće biti povrijeđen ili da ne dođe do svađe.

Kako se postaviti, a da nitko ne strada? 

Nemojte žuriti, prije svake akcije budite sigurni u svoje osjećaje. Zapitajte se je li to uistinu to. Pričekajte neko vrijeme da reagirate dok vam se slegnu dojmovi i osjećaji.. Možda i niste zaljubljeni nego je to samo neka faza. 
Ako nakon i nekog vremena i dalje budete osjećali isto, vrijeme je za nešto poduzeti.

Nestankom uzroka, nestaje i posljedica

Probajte smanjiti učestalost druženja. To ne znači prestankom druženja s prijateljem. Prije svakog druženja, izlaska ili dogovora s njima, probajte saznati hoći li biti i njegova cura u društvu. Ako hoće, bolje nemojte ići, što manje budete viđali njegovu curu, bit će vam lakše i brže ćete ju zaboraviti. Nisu bezveze izreke, daleko od očiju, daleko od srca i da vrijeme liječi sve

Usporedite osjećaje

Ako je riječ o najboljem prijatelju, za kojega vas puno veže i u prošlosti, sadašnjosti, ali i u budućnosti, svaki put kada pomislite na njegovu curu, sjetite se toga. Promislite koliko vas veže za njega, a koliko za nju.

Provjerite

Dajte si vremena i na indirektne načine pokušajte saznati je li zainteresiranost obostrana. Znači li taj lijepi pogled ili osmijeh nešto više od samog prijateljstva? Naglasak je na indirektne načine ni u kojem slučaju ju nemojte početi zavoditi. Ako shvatite da to ipak nije ništa više od ljubaznosti, budite realni i nemojte forsirati da ne bi došlo do još većih problema i neugodnih situacija.

Također, postavite se u situaciju svog prijatelja, kako biste se vi osjećali na njegovom mjestu. Čak samo i da saznate da ju on pokušava izbariti, a kamoli da vas prevari s njime?

Iskrenosti je vrlina

U svakom slučaju, ukoliko ništa od prethodnog ne upali, najbolje što na kraju možete napraviti je, biti iskreni prema svom prijatelju. Vjerojatno će u početku biti šokiran, ljut, bijesan, možda će reći i nešto što ne misli i udaljiti se, ali zato jer je povrijeđen. Imajte razumijevanja i vjerujte da će cijeniti kada se ohladi što ste mu rekli prije nego se bilo što dogodilo. To će mu biti pokazatelj da vam je stalo do njega i da uistinu jeste pravi prijatelji. Iskrenošću ćete zadržati njegovo povjerenje koje ste mogli izgubiti čak i ako zbog njega niste ništa planirali ništa poduzeti, a naklonost i emocije niste mogli prikriti pa vas je primijetio.

Ako napravite bilo što iza leđa, to će se kad – tad otkriti jer je više ljudi u to uključeno, a netko će popustiti pod pritiskom. Tada to može rezultirati krajem vašeg prijateljstva, što vjerujemo ne želite.

Ipak pazite, nismo svi isti! Ne možemo svi jednako podnijeti neku istinu, a budući da se radi o vašem najboljem prijatelju kojeg jako dobro poznajete, procijenite bi li ta iskrenost ipak mogla biti lošija varijanta. Jer nije rijetkost da se takve situacije samo od sebe počnu rješavati, da samo trebate pustiti da ide svojim tokom.

U konačnici možda se vašem prijatelju ta djevojka toliko ni ne sviđa ili možda uopće nije zaljubljen u nju. 

Sretno!