Osječko-baranjska

APEL ZA POMOĆ

Načelnik Vuković traži od Vlade da spase Bizovačke toplice

Načelnik općine Bizovac Srećko Vuković otvorenim se pismom obratio predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, kojim ukazuje na izrazito nepovoljnu situaciju u Bizovačkim toplicama.

Bizovačke toplice   FOTO:www.bizovacke-toplice.hr
Piše: Glas Slavonije / Republika.eu

Vuković moli mjerodavne da nađu mogućnost za hitnu intervenciju, a sve u cilju sprječavanja eventualnog stečaja, zatvaranja i svih štetnih posljedica koje bi time nastale za 150 zaposlenih, a ujedno i širu lokalnu zajednicu, a ponajviše na štetu korisnika usluga lječilišta, bolesnika i invalida - donosi današnji Glas Slavonije.

U pismu se ističe da su Bizovačke toplice, osnovane 1974. godine, smještene u srcu Slavonije, nadaleko poznate po svojoj ljekovitoj geotermalnoj vodi, izuzetno bogatoj mineralima te da Toplice u svome sastavu imaju i društvo-kćer: Lječilište Bizovačke toplice, koje je dana 1. srpnja 2011. zaključilo s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje Ugovor o pružanju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite fizikalnom medicinom i rehabilitacijom, na bazi 100 postelja dnevno.

“Upravo zaključivanjem ugovora s HZZO-om postignuti su bolji poslovni rezultati, koji daju pravo reći da je na pravi način određena budućnost Toplica. Na bolničkom smještaju dnevna popunjenost, prema podacima iz siječnja 2013., iznosila je 90 posto kapaciteta, a ambulantno liječničke preglede i terapije obavi do 120 pacijenata. Unatoč nekoliko oskudnih informacija dobivenih od Agencije za upravljanje državnom imovinom koja upravlja dionicama, da postoje potencijalni kupci, među kojima i jedan vrlo ozbiljan domaći investitor, očito je da još nema pomaka u osiguravanju kvalitetnog strateškog partnera i neophodnih kapitalnih investicija, stoga još jednom izražavam zabrinutost da bi Bizovačke toplice nakon četrdeset godina rada mogle doći u vrlo ozbiljne poteškoće”, upozorio je u pismu premijeru načelnik Vuković.