Ostalo

MILANOVIĆ

Zadovoljan memorandumom o LB

"Memorandum je kristalno jasan", izjavio je premijer Zoran Milanović postignuti sporazum između hrvatske i slovenske Vlade o rješenju problema Ljubljanske banke.

Sjednica Vlade   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Obje strane mogu biti zadovoljne Memorandumom", rekao je Milanović komentirajući u Dnevniku HTV-a postignuti sporazum sa Slovenijom.

Odbacio je ocjenu bivšeg inoministra HDZ-ovog Gordana Jandrokovića da je u Memorandumu nejasna sudbina prenesene devizne štednje.
"Ono što je po meni ključni problem u ovom cijelom kompleksu pitanja štedišta Ljubljanske banke nisu hrvatski sudovi. Meni nikada nije ni bilo jasno zašto je Slovenija uopće imala problem s tim, jer da je to tako opasno za Sloveniju, pa valjda bi pred hrvatskim sudom u 20 godina to već bilo riješeno i novac vraćen. To ne ide tako", rekao je premijer.

Osvrnuo se i na najave sindikata o organiziranju masovnog prosvjeda za Praznik rada, kao i na mogućnost da referendumom zatraže prijevremene izbore.

"Pozivaju na izazivanje kaosa u javnim službama. Citiram 'izazivanje kaosa i nereda'. To je politička borba? Možda je, neka izađu na izbore. Ako će radi 3 posto smanjenja bruto plaće oni izvoditi ljude na ulice i baviti se rušilačkom politikom, neka izvole. Ali gledajte, u ovoj zemlji netko mora biti hladne glave i normalan", poručio je Milanović.

Za kraj je komentirao i sve glasnije zazivanje Vlade stručnjaka, a u sjeni sve većih problema među kojima je nekoliko ministara pod povećalom institucija zbog navodnog kršenja zakona.
"Rade najbolje. Ovo nije Vlada skandala, nije Vlada krađe, ovo je Vlada rada. Naravno, kao i u svakoj ljudskoj aktivnosti, i pokušaja i pogreške. Jer nijednu zemlju stručnjaci nisu izvukli iz ovako duboke strukturne krize. Ni jednu jedinu", zaključio je Milanović.