Ostalo

PRAVOMOĆNA PRESUDA ZA "VRTIĆE"

Kerum mora platiti kaznu od 10.000 kuna

Splitskome gradonačelniku Željku Kerumu Visoki prekršajni sud pravomoćno je dosudio novčanu kaznu od 10.000 kuna za aferu "vrtići" iz 2009. godine, a grad Split pravomoćno je oslobođen, potvrdio je danas splitski Prekršajni sud, prenosi Jutarnji list

Željko Kerum   FOTO:Tino Juric/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Jutarnji list

Splitski Prekršajni sud 2010. godine nepravomoćno je gradonačelniku Kerumu zbog kršenja Zakona o javnoj nabavi dosudio novčanu kaznu od 15.000 kuna.

Gradonačelnik se žalio Visokome prekršajnom sudu u Zagrebu koji je uzeo u obzir njegovu neosuđivanost te je novčanu kaznu smanjio na 10.000 kuna, navodi se u članku Jutarnjeg lista.

Kerum i grad Split našli su se na Prekršajnom sudu jer je gradonačelnik u ime grada bez objave natječaja krenuo u obnovu šest vrtića na gradskome području i taj je posao, vrijedan šest milijuna kuna, izravnom pogodbom dao tvrtki svojeg prijatelja Ivice Livaje.

Čim je to razotkriveno, Željko Kerum prekinuo je radove iako je prije toga u javnosti izjavljivao kako natječaj nije objavio jer se radilo o hitnim poslovima budući da Splitu nedostaje vrtića, ističe Jutarnji.