Događanja

FERRAGOSTO JAM

Suradnja mladih uspješnih Slavonaca s adresom u Zagrebu

Maja Matas, mlada osječka dizajnerica sa adresom u Zagrebu osmislila je novi vizualni identitet jednog od najbitnijih glazbenih festivala u Slavoniji – Ferragosto Jam-a.

Ferragosto Jam 2013. - novi logo i dizajn   FOTO:Maja Matas
Piše: Republika.eu

Festival Ferragosto Jam je ljetni festival uz Orahovačko jezero koji je nastao kao rezultat nekolicine prijatelja iz udruge „K.L.U.B. Dostava Zvuka“ te se u 5 godina postojanja razvio u festival zavidnih proporcija - 3000 posjetitelja.

Ferragosto je projekt na kojem mladi Slavonci rade paralelno što uz posao, što uz studiranje i s adresama u različitim gradovima. S obzirom da ovogodišnji festival najavljuje kvalitetan line-up i još veći porast popratnih sadržaja, odlučili su se na osmišljavanje vizualnog identiteta za ovaj događaj. Proteklih godina nisu imali prepoznatljiv izgled te su tek 2012. počeli ulagati i u taj dio. Ove godine, za Ferragosto Jam 6 pokrenuli su suradnju sa osječkom dizajnericom Majom Matas koja je osmislila vizualni identitet koji će učiniti festival prepoznatljivim i za nadolazeće godine. Koncept se temelji na činjenici da se radi o ljetnom festivalu koji se odvija uz jezero. Dizajn je čist, s potopljenim elementima i stilizacijom sunca. Došlo je i do sistematizacije vizualnog materijala: logotipa, plakata, pozivnica itd. Time festival dobiva dodatnu vrijednost i konkurentnost na tržištu.

Ideja im je stvoriti jedinstveni festivalski događaj i iskustvo s kojim će i Slavoniju ucrtati na karti nezaobilaznih ljetnih festivalskih destinacija.

"Vizualni identitet zapravo određuje kako se nešto percipira u javnosti. To je poput onoga kako se i mi sami prezentiramo drugima, odabir odjeće koju ćemo obući, kako ćemo napraviti frizuru... Sve to nas reflektira i stvara određenu sliku u javnosti. Dizajn pokriva vrlo veliko područje, a mene najviše ispunjava suradnja sa drugim umjetnicima - pjesnicima, glumcima, glazbenicima. Upravo je glazba područje koje me poslije dizajna najviše zanima pa sam vrlo zadovoljna što smo K.L.U.B. i ja uspostavili suradnju ove godine i nadamo se da će to rezultirati i daljnjom zajedničkom suradnjom na zanimljivim projektima" naglašava Maja Matas.

Suradnja uspješnih mladih ljudi s korijenima u Slavoniji, a adresom u Zagrebu je pokazatelj da je moguće izgraditi nešto kvalitetno uz trud i ljubav prema onome što radimo.

Web video objava Ferragosto Jam 5 iz 2012. godine: