Svijet

LJUBAVNA AFERA

Josipovićev prijatelj Boris Tadić u vezi sa bivšom učenicom!

Nekadašnji predsjednik Srbije i DS (55) već duže vrijeme je u vezi sa svojom nekadašnjom učenicom, bivšom direktoricom DLS Tijanom Anđelić (36)

Josipović i Tadić   FOTO:Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Piše: Republika.eu

BEOGRAD - Boris Tadić (55), bivši predsjednik Srbije i Demokratske stranke i bliski prijatelj hrvatskog predsjednika dr. Ive Josipovića, već duže vrijeme je u bliskoj vezi s nekadašnjom direktoricom Državne lutrije Srbije (DLS) Tijanom Anđelić (36), saznaje beogradski Kurir.

Tadić, koji se, kako je već pisao Kurir, razvodi od svoje druge supruge Tatjane, s kojom ime dvije kćerke, u srednjoj školi je Tadićevoj sadašnjoj „prijateljici“ Tijani bio profesor psihologije!

Prema izvorima Kurira, a koji dolaze iz najbližeg Tadićevog okruženja isti ukazuju da zaljubljeni par živi zajedno u vili na Dedinju, čiji zakup, prema službenim podacima, bivšem šefu srbijanske države plaćaju novcem Demokratske stranke.

Inače supruga Borisa Tadića Tatjana, rođena Rodić, druga je Tadićeva supruga i porijeklom je iz Hrvatske iz Knina, a po obrazovanju je inženjer građevine. Prema nekim navodima iz medija, Tadićeva je ranije imala privatnu firmu, ali se posljednjih godina potpuno posvetila odgajanju dvije kćerke koje ima s Borisom. Tatjana se rijetko pojavljivala u javnosti tokom mandata svog supruga.

Prva supruga bivšeg srbijanskog predsjednika Tadića bila je nekadašnja stanovnica grada na Dravi-Osijeka, Veselinka Zastavniković, a koja se je razvela od Borisa  još 1997. godine i posvetila se duhovnom samostanskom životu, a danas živi u pravoslavnom manastiru u Peći  na Kosovu kao monahinja, pod imenom Irina.