Crna kronika

STRAVIČAN ZLOČIN

Ubojstvo kao iz najstrašnijeg horor filma potreslo Bukovlje

Turžanski ga je primio jer je svirao s njegovim djedom, no htio ga je izbaciti jer nije plaćao najam i režije

Privodjenje osumnjicenog 21-godisnjeg D.P. za brutalno ubojstvo.   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Vecernji list

Prema pisanju Večernjeg lista stravičan i neshvatljiv zločin, primjeren najstrašnijim horor-filmovima, potresao je selo Bukovlje nadomak Slavonskog Broda. Policija je u utorak oko 19 sati u Radićevoj ulici pronašla dio tijela 58-godišnjeg Stanislava Turžanskog čiji je nestanak prijavljen prije tri dana.

Iste večeri uhićen je 21-godišnjak iz istog mjesta zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje. Muškarcu se navodno još prije tjedan dana izgubio svaki trag, a nestanak je prijavila njegova kći. Osumnjičeni je mladić u kući ubijenog bio podstanar.

"Još sam u šoku, ne mogu doći k sebi. Stanislav je živio sam, žena mu je umrla prije četiri godine, a djeca su se odselila. Majka i baka mladića koji mu je bio podstanar nekada su živjele u Bukovlju pa su se poznavali "kaže Katica Ošust, krsna kuma ubijenog Stanislava. Prema riječima županijskog državnog odvjetnika Franje Kopunića, tijelo žrtve bilo je izmasakrirano i raskomadano. Ubijen je sjekirom i vjerojatno nožem, jer tragovi krvi bili su i na sjekiri i na nožu, a onda je podstanar vlasnika kuće sjekirom kroz trbuh presjekao napola.

"Osumnjičeni je trup s glavom odnio u Bukovačko brdo i bacio ga kraj jedne stare vikendice. Drugi dio stavio je u torbu te unajmio taksi kojim ga je prevezao do polojskog kupališta i bacio ga u Savu. Oba su dijela pronađena " rekao je Kopunić. Nakon što je saslušao osumnjičenog Kopunić je izjavio kako je 21-godišnji D.P. priznao zločin za koji se tereti te je od istražnog suca zatražio da mu odredi mjeru jednomjesečnog istražnog zatvora.

Trebao otići u bolnicu

Neslužbeno doznajemo da se ubojstvo dogodilo u ponedjeljak 25. veljače, a prethodio mu je tulum koji je mladić bez dopuštenja vlasnika organizirao u toj kući i koji je trajao dva dana. Počinitelj je Stanislava, navodno, ubio nakon što ga je ovaj zamolio da napusti njegov dom, a neslužbeno doznajemo da su zločinu “kumovali” i droga i alkohol. Mještani kažu da su Stanislav i djed osumnjičenog mladića nekada zajedno svirali na seoskim zabavama. Prije nekoliko mjeseci 21-godišnjak se sa svojom majkom iz Njemačke vratio u Bukovlje, gdje ih je Stanislav primio kao podstanare. Majka se u međuvremenu vratila u Njemačku, a mladić je ostao.

"Čuo sam da su se vratili jer nisu više mogli živjeti u Njemačkoj. Majka osumnjičenog vratila se u Njemačku kako bi realizirala invalidsku mirovinu "kaže mještanin Josip Maratović. Turžanski je ratni vojni invalid obolio od PTSP-a, a pretprošlog je petka navodno trebao ići na psihijatriju na liječenje.

Jecao i molio da ga ostavi

" Stanislava nije bilo u kafiću u kojem smo se nalazili pa sam ga nazvao, ali se nije javio. Nakon nekoliko dana na ponovljeni poziv javio mi se njegov podstanar i rekao da je Stanislav u bolnici. Bilo mi je čudno što se on javlja na njegov mobitel, ali rekao sam mu da ga pozdravi i kaže mu da mi se javi " kaže Stanislavov prijatelj Josip Ošust. On dodaje da mu se Stanislav žalio da mu podstanar ne plaća stanarinu ni režije, a napravio mu je i veliki telefonski račun pa ga je htio izbaciti. Najprije je to, kaže, tražio od policije, koja mu je navodno poručila da se pokušaju dogovoriti, pa je onda doveo jednog prijatelja iz grada da ga zajedno istjeraju. Međutim, podstanar je jecao i molio da ga ne izbacuju jer nema kamo pa se sažalio.

" Svi smo užasnuti. Mladića nisam poznavao i ne znam oko čega su se posvadili" rekao nam je susjed Tomislav Ošust.