Osječko-baranjska

PRIJEVOZ UČENIKA

Županija sufinancira prijevoz srednjoškolaca

Osječko - baranjski župan Vladimir Šišljagić potpisao je ugovore o sufinanciranju međumjesnog prijevoza za učenike srednjih škola.

Piše: Radio Osijek

Nove ugovore o sufinanciranju međumjesnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola s područja Osječko - baranjske županije potpisao je župan Vladimir Šišljagić sa 6 prijevoznika autobusnim prometom i Hrvatskim željeznicama. Županija je iz proračuna za prijevoz osigurala 2 milijuna i 400 tisuća kuna što iznosi 5% ukupne cijene karte za razdoblje od siječnja do lipnja 2013. godine. Time se sufinancira 6.376 učenika i ovo je drugo razdoblje u kojemu županija sufinancira prijevoz srednjoškolaca.

Nakon odluke Vlade, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa od kolovoza prošle godine prijevoz sufinancira sa 75%. Suradnjom s prijevoznicima i jedinicama lokalne samouprave, koji su se također pridružili sufinanciranju, cijena prijevoza postala je prihvatljivija učenicima i njihovim obiteljima, te više ne predstavlja velik financijski problem kao što je to bilo do sada.

Osim potpisivanja ugovora, župan Šišljagić zatražio je od predstavnika Hrvatskih željeznica usklađivanje vremena polazaka i odlazaka nekih vlakova, te vraćanje ukinutih linija koje su koristili učenici i studenti za prijevoz.