Kazalište

NA PRAGU NOVE TRADICIJE

Simfonijski koncert orkestra HNK u Osijeku

Prošle sezone, na poticaj maestra Filipa Pavišića sjajno osmišljen Simfonijski koncert orkestra HNK u Osijeku ove sezone polako, ali sigurno prerasta u tradiciju. Na radost svih glazbenih sladokusaca grada na Dravi, pa i šire.

Simfonijski koncert orkestra HNK u Osijeku
Piše: Republika.eu

8. ožujka ćemo tako premijerno uživati u skladbama Ludwiga von Beethovena ("Coriolan", uvertira, "Egmont", uvertira), Frederica Chopina (Koncert za klavir) i Georgesa Bizeta (Koncert u C-Duru) u izvedbi simfonijskog orkestra opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pod ravnanjem maestra Filipa Pavišića.

Chopinov Koncert za klavir će u pratnji orkestra izvesti solist Ivan Karša, predavač na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, koji ovjenčan brojnim nagradama i priznanjima za svoj umjetnički rad koncertira kao solist, korepetitor i član komornih sastava u zemlji i inozemstvu.

Reprizna izvedba Simfonijskog koncerta je 9. ožujka u 20 sati, a zatim i 11. ožujka, dok će u četvrtak, 14. ožujka koncert gostovati u Vukovaru.

Svakako je važno napomenuti, nipošto zaboraviti kako je Simfonijski koncert kao hvale vrijedan pothvat predodređen za trajanje ne samo udahnuo život osječkoj glazbenoj sceni, nego i ljubiteljima glazbe podao glazbeno biserje za kojim smo tako dugo žeđali.