Najnovije

PRVI KRUG 22. PROSINCA

Vlada danas raspisuje predsjedničke izbore

Vlada će na današnjoj sjednici donijeti odluku o raspisivanju predsjedničkih izbora, koja će na snagu stupiti 21. studenog.
NAZVALI JU SRAMOTNOM

Sindikati odbili konačnu ponudu Vlade, štrajk se nastavlja

Obrazovni sindikati odbili su u srijedu ponudu Vlade za prestanak štrajka ocijenivši je sramotnom, nižom od prijašnje te pokušajem omalovažavanja štrajkaša i pregovarača.
PROGRAM JOŠ UVIJEK NEPOZNAT

Tek nešto više od dva tjedna prije početka poznato: Advent u Osijeku na središnjem trgu i u Tvrđi

Konačno je poznato gdje će se održati ovogodišnji Advent u Osijeku. Iako se cijelo vrijeme govorilo kako Tvrđa otpada zbog početka velike obnove, popularna blagdanska manifestacija će se ipak održati u starom dijelu grada, ali i na još jednoj lokaciji, na Trgu Ante Starčevića. Doznaje se to iz poziva osječke Turističke zajednice za zakup adventskih kućica.
NASTAVLJENO SUĐENJE U ZAGREBU

U slučaju Glavaš saslušani vještaci Kovačić i Stojadinović

U nastavku suđenja Branimiru Glavašu na zagrebačkom Županijskom sudu sudsko vijeće saslušalo je dvojicu sudskih vještaka. Analizirajući dio spisa koji im je bio na raspolaganju, toksikolog Zdravko Kovačić i balističar Rade Stojadinović, iznijeli su svoja mišljenja o okolnostima ubojstva Čedomira Vučkovića u takozvanom slučaju garaža.
UOČI UTAKMICE ODLUKE

HNS pozvao na korektno navijanje, bez neprimjerenog skandiranja

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković u srijedu je na konferenciji za novinare u Rijeci pozvao navijače na korektno navijanje bez neprimjerenog skandiranja i korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici kvalifikacija za EURO 2020. između Hrvatske i Slovačke u subotu na Rujevici.
SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA

Ples, pjevanje i posjeti muzejima blagotvorni za fizičko i mentalno zdravlje

Kreativne aktivnosti, sudjelovanje u kulturnim ili umjetničkim događajima i aktivnostima poput plesa, pjevanja ili posjeta muzejima imaju pozitivan učinak na fizičko i mentalno zdravlje pojedinca, podaci su koje je u ponedjeljak objavila Svjetska zdravstvena organizacija.