Najnovije

ZBOG ZAKONA IZ 2015.

Broj registriranih birača u dijaspori trostruko veći nego na zadnjim EU izborima

Broj birača dijaspore čija su imena na popisu birača koji u nedjelju 26. svibnja mogu izaći na izbore za zastupnike u Europskom parlamentu povećao se čak 42 puta ili vrtoglavih 4244 posto u odnosu na prošle europarlamentarne izbore 2014. godine, objavio je Jutarnji list u broju od utorka.
SLIJEDI IM PRIJAVA

Tri stranke nisu na vrijeme podnijele izvješća, kazne do sto tisuća kuna

Od 33 sudionika izbora za Europski parlament, njih troje nije u propisanom roku Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavilo financijska izvješća, za što zakon predviđa kazne od 10 tisuća do sto tisuća kuna.
VREMENSKA PROGNOZA

Promjenljivo i nestabilno

Promjenljivo i nestabilno. Mjestimice će biti kiše te pljuskova s grmljavinom, ponajprije na sjevernom i južnom Jadranu te u zapadnim predjelima unutrašnjosti.
SPORTAŠ KOJI SE NIJE PREDAO

Umro je Niki Lauda, legenda Formule 1

Trostruki svjetski prvak u Formuli 1 Niki Lauda preminuo je u 71. godini života, devet mjeseci nakon hitne transplantacije plućnoga krila. Otišao je mirno, u krugu obitelji.
PROF. NEDELJKO BOSANAC

Šezdesetak tisuća Osječana što su još ostali u Osijeku žive u posvemašnjoj fikciji i iluzijama da će biti bolje

"Šezdesetak tisuća Osječana što su još ostali u Osijeku žive u posvemašnjoj fikciji i iluzijama da će biti bolje. U tom iščekivanju desetci tisuća Osječana slušaju i čitaju fantazmagorije političke bulumente što su sami birali. I ne samo slušaju. Čak masovno prilaze strankama koje imaju vlast u Gradu. Ne bi niti to bilo tako loše da lokalne tiskovine i istraživački novinari ne prikazuju stanje u Osijeku kao čist iluzionizam. Većina tih medija prenosi fake news", kaže među ostalim prof. Nedeljko Bosanac.
TRADICIONALAN ISPRAĆAJ

2400 maturanata Osječko-baranjske županije u srijedu pleše Quadrillu

U ovu srijedu točno u podne maturanti diljem Osječko-baranjske županije zaplesat će Quadrillu. Na najvećoj plesnoj dvorani na otvorenom u Osijeku, duž Županijske ulice maturanti će zaplesati poznati dvorski ples i tako ispratiti najljepše srednjoškolske dane, a plesat će se i u ostalim gradovima Osječko-baranjske županije. U Osjeku Šime Strikoman spreman je za milenijsku fotografiju, a nakon plesa maturanti će se tradicionalno uputiti na zabavu na lijevu obalu Drave.