Najnovije

''VRLO OZBILJNE NAZNAKE''

Nacional: Premijer razmatra raspisivanje izbora, i to najkasnije u rujnu!

Dva visoka politička izvora bliska vrhu HDZ-a Nacionalu su otkrila da su premijer Andrej Plenković i njegovi najbliži suradnici tijekom vikenda počeli razmatrati mogućnost da već tijekom ljeta raspišu izvanredne parlamentarne izbore.
ISTRAGA O FINANCIRANJU KAMPANJE

U Francuskoj priveden bivši predsjednik Sarkozy

Bivši francuski šef države Nicolas Sarkozy u utorak ujutro priveden je u okviru istrage o financiranju njegove predsjedničke kampanje 2007. iz Libije, objavila je agencija France presse pozivajući se na izvore bliske istrazi.
U PETAK GLASOVANJE

Odbor za Ustav opet o novom Poslovniku

Sastaje se saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav nakon što su se vladajući i oporba prošlog tjedna približili kompromisu oko novog Poslovnika koji bi mogao rezultirati odustajanjem SDP-a od njihovih 400-tinjak amandmana u zamjenu za dva ključna.
VODENO BOGATSTVO

Svjetski dan voda: Potražnja raste za trećinu

Očekuje se da će potražnja za vodom do 2050. porasti za gotovo jednu trećinu zato što raste i broj stanovnika na Zemlji, navodi se u UN-ovom izvješću o upravljanju svjetskim vodama za 2018.
VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno, mjestimice kiša na Jadranu, slab snijeg u gorju

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice kiše na Jadranu, osobito krajem dana, a slab snijeg u gorskim i istočnim kopnenim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku (DHMZ) za utorak za Hrvatsku.
PROF. NEDELJKO BOSANAC

Naša zemlja ulazi u razdoblje dezinvestiranja u kome će amortizacija biti veća od investicija

Komisija predviđa da će hrvatsko gospodarstvo ove godine porasti 2,8 posto, dok potencijalnu stopu rasta procjenjuje na 1,4 posto. U idućoj godini, pak, predviđa stopu gospodarskog rasta od 2,7 posto, a potencijalnu procjenjuje na 1,9 posto. Znate što? S tim stopama rasta naša zemlja ulazi u razdoblje dezinvestiranja u kome će amortizacija biti veća od investicija. S tim stopama rasta naša zemlja će već, u mandatu ove vlasti, ući u dobro poznati grčki scenarij. Komparativno, predvidivu stopu rasta od 6 posto imati će Rumunjska, Srbija, Bugarska i druge zemlje u okruženju, predviđa prof. Bosanac.