Najnovije

STUDENTSKI GRAD UNUTAR GRADA

U Osijeku završava izgradnja najsuvremenijeg studentskog doma u Hrvatskoj

U osječkom sveučilišnom Kampusu gradi se najveća i najsuvremenija zgrada studentskog doma u Hrvatskoj. Građevinski radovi ušli su u završnu fazu i trebali bi biti gotovi do listopada ove godine. Već su krenule i prijave studenata, koji bi u novi dom trebali useliti početkom sljedeće godine.
POTOP U VRLO VAŽNOM SUSRETU

ŽNK Osijek visoko poražene u Splitu sa 7-1

Nogometašice Osijeka visoko su poražene u derbiju 3. kola Lige za prvaka domaćeg prvenstva. U Splitu je bio bolji aktualni prvak Split sa 7-1 i tako napravio korak više ka obrani naslova prvakinja Hrvatske.
DR. IUR. SC. SREĆKO JELINIĆ

Meggle Hrvatska zatvara tvornicu u Osijeku i zemlje povoljnih zastava (engl. flag convenient)

"Lokalna politička vlast može učiniti i puno i malo. No, jedino je točno – ne smije šutjeti, biti imuna ili još gore ne imati svoj stav i izbjegavati pozive za očitovanje. Zna se tko ima ovlasti u stvaranju pravnog okvira za poslovanje, od lokalnih propisa do državnih. Ako proniknemo u razloge „odlaska“ Megglea lako ćemo spoznati tko je ovomu krivac. A propusti i grijeh zbog nečinjenja, zbog neaktivizma, tada se lako mogu adresirati na adresu grešnika", piše među ostalim dr. iur. sc. Srećko Jelinić, sveuč. profesor trgovačkog prava i prava društava, u mir.
PREMINULA JEDNA OSOBA

Dvije novooboljele osobe s područja Našica

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testiran je 191 uzorak, od kojih su dva bila pozitivna. Riječ je o osobama s područja Ispostave Našice.
NOVI ZAPLET

DORH: ''Vještačenje naručeno i plaćeno u R. Srbiji nije vjerodostojno!'' Glavaš: ''Radi se novo vještačenje u Republici Hrvatskoj, i idemo sa novom kaznenom prijavom u Hrvatskoj, i u Srbiji!''

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo kaznenu prijavu Branimira Glavaša protiv Krunoslava Fehira za teško ubojstvo i ratni zločin nad Čedomirom Vučkovićem 1991. u Osijeku, o svemu se na svojim stranicama oglasio DORH.
PROF. NEDELJKO BOSANAC

Gotovo je nevjerojatno u kojoj mjeri je za 30 godina samostalnosti gospodarstveno i demografski devastirano i osiromašeno hrvatsko radništvo i seljaštvo

"Čini se da je za novi početak oblikovanja novih hrvatskih društveno- ekonomijskih i odnosa potrebna puno hrabrija politička vlast. Vlast koja bi ispred sebe imala poznatu poruku još od 1972. godine, a ta je iz naslova knjige pokojnog hrvatskog intelektualca Hrvoja Šošića: "Za čiste račune!". Gotovo je nevjerojatno u kojoj mjeri je za 30 godina samostalnosti gospodarstveno i demografski devastirano i osiromašeno hrvatsko radništvo i seljaštvo. Niti šutljiva inteligencija izvan partitokracije ne može se pohvaliti zadovoljavajućim standardom", kaže među ostalim prof. Nedeljko Bosanac u svojoj kolumni.