Najnovije

VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji i u gorju

Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji i u gorju. U prvom dijelu dana te ponovo navečer u nizinama unutrašnjosti te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice magla ili niski oblaci.
DVORIŠTE KAZAMATA PRETIJESNO

Večer vina i umjetnosti brojem posjeta nadmašila sva očekivanja!

Davno je najavljeno kako će se budućnost hrvatskog turizma, posebice onog kontinentalnog, graditi na dobroj hrani i vinu. U županiji koja se može pohvaliti sa čak 4 vinogorja to je vrlo važno. A važnu ulogu u svemu ima manifestacija "Večer vina i turizma". Veliki broj vinarija predstavio se posjetiteljima kojih je bilo više no ikad dosad. Kako je domaća javnost događaj prepoznala i objeručke prihvatila, ostaje raditi na privlačenju inozemnih turista, što u budućnosti žele vidjeti i u županijskoj Upravi.
POČELA JESENSKA SJETVA

Procjenjuje se 10-postotno povećanje površina pod pšenicom

Na slavonsko-baranjskim poljima započela je jesenska sjetva. Procjenjuje se kako će zbog ovogodišnje nešto bolje otkupne cijene biti zasijano 10 posto više površina pod pšenicom nego lani, kada je zabilježen negativni rekord u povijesti hrvatske samostalnosti sa svega 100 tisuća zasijanih hektara pod pšenicom.
PRVI NEPOTPUNI REZULTATI IZBORA

Mladi konzervativac Kurz na putu da postane austrijski čelnik

Mlada konzervativna zvijezda Sebastian Kurz na putu je da postane sljedeći austrijski kancelar prema prvim nepotpunim rezultatima, javlja javni servis ÖRF, ali njegova Narodna stranka (ÖVP) ne postiže većinu te bi mogla zatražiti savez sa Slobodnjačkom strankom Austrije (FPÖ).
DAVOR BERNARDIĆ

"Dalić i Marić su najslabije karike u Vladi"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji će tražiti opozov ministra financija Zdravka Marića i ministrice gospodarstva Martine Dalić, rekao je u intervjuu za Večernji list da su njih dvoje najslabije karike u Vladi premijera Plenkovića.
"ULAGANJEM U MLADE OD NJIH PRAVIMO INAVLIDE"

HNS osudio izjavu HDZ-ovog gradonačelnika Vukovara

HNS je oštro osudio "skandaloznu" izjavu HDZ-ovog gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave da ulaganjem u mlade od njih pravimo invalide. Priopćenje prenosimo u cjelosti.