Najnovije

POSLJEDNJA OVOGODIŠNJA SJEDNICA

Sabor kreće rad aktualcem, uskoro proračun, porezna i mirovinska reforma

Nakon dvotjedne stanke, saborski zastupnici rad nastavljaju aktuanim prijepodnevom.
RASTE BROJ OBOLJELE DJECE

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se diljem Hrvatske brojnim akcijama

Svjetski je dan šećerne bolesti. Obilježava se brojnim javnozdravstvenim akcijama diljem Hrvatske. U našoj zemlji registrirano je više od 280 tisuća oboljelih, dok realan broj, zbog neotkrivenih bolesnika, dolazi i do pola milijuna. Nažalost, sve više raste i broj oboljele djece. Među mali šećerašima su sestre; 15-godišnja Dorotea i 10-godišnja Katarina Heraković. Katarina je oboljela prva, mjesec dana prije četvrtog rođendana. Majka Ivana ispričala je kako je djevojčica odjednom počela učestalo tražiti vodu.
VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno sunčano, uz promjenljivu naoblaku

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku, a ujutro tek mjestimice i maglu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.
DJEVOJKA DANA

Nadia

BRANKO BOGDANOVIĆ

Deklaracija o migrantima

"Dva tabora iste političke opcije za politiku jedne države mogu uraditi više zla nego jaka i stabilna oporba u opravdanoj želji za prevlast. Povezati nerazumijevanje i sujetu aktera u ocjenjivanju jednog dokumenta kao što je „Marakeška Deklaracija“ predstavlja opasnost za Hrvatsku obzirom na postojanje i ovako prisutne destruktivne političke aktivnosti", kaže Branko Bogdanović u svojoj kolumni.
TEHNICOOLOUM

Osječki osnovnoškolci dobivaju sajam tehničke kulture

Osijek dobiva prvi sajam tehničke kulture za djecu i mlade – Tehnicooloum. Radionice odelarstva, robotike, programiranja i informatičke i elektronička opreme, tehničke naprave i inovativni uređaji samo su dio novog sajma na osječkom Pampasu, a organizatori očekuju i više tisuća osječkih osnovnoškolaca. Sajam vrata otvara 7. prosinca.