Najnovije

UHIĆEN LJETOS U HRVATSKOJ

Bivši kapetan vojske Republike Srpske Dane Lukaić optužen zbog zlostavljanja zarobljenih pripadnika HVO-a i HOS-a

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 68-godišnjeg bivšeg kapetana I. klase vojske Republike Srpske Dane Lukaića, koji je ljetos uhićen u Hrvatskoj, tereteći ga za ratni zločin prema ratnim zarobljenicima 1992. u logoru ratnih zarobljenika Manjača pored Banja Luke, gdje je podređenima naredio da zlostavljaju ratne zarobljenike koje je on ispitivao.
AKTUALAC U SABORU

Plenković žestoko po oporbi: To je tipičan primjer jeftinog populizma

Nakon što su na aktualnom prijepodnevu premijer Andrej Plenković i ministri odgovarali na pitanja saborskih zastupnika, premijer je stao pred novinare kako bi komentirao najzanimljivije dijelove aktualca, posebice okršaje koje je imao s Brunom Esih iz Neovisnih za Hrvatsku te sa šefom HSS-a Krešom Beljakom.
NAJAVLJENI I CILJEVI KLUBA OVE SEZONE

Lončar i Pilj potisali prve profesionalne ugovore za NK Osijek, najavljena i nova pojačanja!

U prvenstvenoj stanci od dva tjedna zbog nastupa reprezentacije Hrvatske u Ligi nacija, javnosti se nakon duže vremena obratio sportski direktor NK Osijek Alen Petrović, koji je predstavio potpisivanje profesionalnih ugovora s dva domaća igrača, ali i najavio koji su ciljevi kluba ove sezone.
''BIT ĆE TO RAT!''

Modrić: Još uvijek možemo nešto napraviti

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić smatra kako mu je pala forma nakon Svjetskog prvenstva jer s Real Madridom nije prošao uobičajene pripreme, no tvrdi da se osjeća bolje te da će Hrvatska u "ratu" sa Španjolskom u susretu 5. kola Lige nacija četvrtak u Zagrebu pokušati pobijediti.
ODLUKA DANAS, OBJAVA SUTRA?

Todorić iznosi obranu u tužiteljstvu, a Županijski sud odlučuje o njegovoj žalbi na zatvaranje

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu bi pred tužiteljima zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva trebao iznijeti svoju obranu, a istovremeno će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučivati o njegovoj žalbi na istražni zatvor gdje je smješten prošloga tjedna nakon izručenja Hrvatskoj.
AKTUALAC U SABORU

Plenković Bernardiću poručio kako su mu teze patetične i netočne, a nepoznavanje temeljenih načela diobe vlasti zapanjujuće

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić prozvao je u srijedu na saborskom aktualcu premijera Andreja Plenkovića zbog niza afera koje se zadnjih mjeseci povlače po medijima, nazvao ga je kukavicom jer neće raspisati prijevremene izbore te ga je upitao gdje mu je glavni državni odvjetnik, na što mu je prozvani Plenković uzvratio kako su mu teze patetične i netočne, a nepoznavanje temeljenih načela diobe vlasti - zapanjujuće.