Najnovije

STIGLI REZULTATI ANALIZE

Vještačenjem utvrđeno: sumnjiva bijela tvar u Osijeku obična je kuhinjska sol, a golubovi nisu uginuli od influence!

Policijska uprava osječko-baranjska je u zadnjih nekoliko dana zaprimila desetke dojava o pronalasku sumnjivih tvari na području grada Osijeka i okolice, a čija pojava je uznemirila javnost.
ZIMSKE PARAOLIMPIJSKE IGRE

Hrvatski paraolimpijci vratili se kući nakon povijesnog uspjeha

Hrvatski paraolimpijci vratili su se u domovinu s 12. Zimskih paraolimpijskih igara održanih u Pjongčangu u Južnoj Koreji.
"NEDOSTAJE NEKOLIKO GLASOVA"

Predano 37 potpisa za opoziv Dalić, Bauk: Tri su najoptimističnije varijante

Oporba je predala zahtjev za opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Opoziv žele zbog situacije s Agrokorom i bivšim povjerenikom Antom Ramljakom koji je dao ostavku nakon što je otkriveno da je njegova bivša tvrtka Texo Management bila angažirana u Agrokoru, a on je čak istovremenu radio za Texo i Agrokor.
BRANIMIR GLAVAŠ

"Glasovat ću za ratifikaciju Istanbulske konvencije"

Uoči najavljene odluke o ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru, koja je ovih dana u središtu pozornosti medija i javnosti, svoj službeni stav objavio je HDSSB. Predsjednik te stranke i saborski zastupnik Branimir Glavaš najavio je kako će u Saboru glasovati za ratifikaciju Istanbulske konvencije, neovisno o tome hoće li većinska stranka vladajuće koalicije HDZ dostaviti popratnu interpretativnu izjavu ili ne. Tu nema nikakvih dilema, poručio je Branimir Glavaš.
OSUDILI NAJAVU

SSSH protiv povećanja dobi za odlazak u mirovinu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) osudio je u utorak najave, plasirane kroz medije, da će se podizanje dobi umirovljenja na 67 godina s 2038. godine spustiti na 2033. godinu, odnosno da će do 67. godine života morati raditi svi danas mlađi od 52 godine.
VAŽNO JE OSJEĆATI SE POTREBNIM

Briga o unucima utječe na dugovječnost

Možda je riječ o dodatnoj vježbi, o mentalnom izazovu ili jednostavno o psihološkom učinku, no starije osobe koje provode puno vremena sa svojim unucima boljeg su zdravlja i dulje žive, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje njemačkih znanstvenika.