Najnovije

MINISTRICA DIVJAK

Probleme obrazovanja nacionalnih zajednica u Srbiji i Hrvatskoj rješavati recipročno

Princip reciprociteta i jednakih prilika u rješavanju svih otvorenih pitanja treba biti polazište na kojem će se temeljiti skrb obje države o nacionalnim manjinama u području obrazovanja i znanosti, poruka je sa današnjeg sastanka u Subotici ministrice obrazovanja i znanosti Blaženke Divjak i predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Srbiji Slavena Bačića.
SKUPI LIJEK SPINRAZA

Udruga Kolibrići: Država mora osigurati sredstva, a ne građani

Hitno trebamo plan liječenja djece sa spinalnom mišićnom atrofijom jer naša djeca nemaju vremena čekati, apel je koji su uputili predstavnici udruge Kolobrići, Koalicije udruga u zdravstvu i CMS-a nakon isteka roka u kojem je premijer Plenković obećao liječenje djece oboljele od mišićne atrofije i sustavno riješavanje ovog i sličnih slučajeva.
TRADICIONALNI PRIJEM

Blagdanska poruka optimizma iz županijske Uprave

Godina na izmaku pokazuje znakove oporavka i ima razloga za blagi optimizam. No, Osječko-baranjska županija još se mora ozbiljno uhvatiti u koštac s problemima i stvoriti budućnost za buduće naraštaje. Čulo se to danas u županijskoj Upravi.
MOTO KLUB ''GOLUBICA''

Vukovarski motomrazovi darivali najmlađe i osobe s posebnim potrebama

Pedesetak "motomrazova", članova Sportskog moto kluba "Golubica" iz Vukovara obišlo je u petak vukovarske udruge i ustanove koje skrbe o djeci te o osobama s posebnim potrebama i darivala ih poklon-paketićima u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana.
SABOR ZAVRŠIO JESENSKU SJEDNICU

Izglasane izmjene Zakona o minimalnoj plaći

Posljednji radni dan u ovoj godini saborski su zastupnici zaključili glasovanjem. No, nije sve išlo glatko. Sustav za elektronsko glasovanje koji je besprijekorno radio posljednje tri godine, jutros je zakazao.
ALARMANTNI PODATCI

Hrvatska doživjela najveći pad stanovništva u posljednjih 20 godina!

Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o prirodnom kretanju stanovništva od listopada 2016. do kraja listopada 2017. godine, a podatci su poražavajući. Pokazuju, naime, najveći pad broja stanovnika u posljednjih 20 godina!