Najnovije

UZ POSEBNE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Sajam antikviteta uz zvuke iz prošlosti

Prvi dan kolovoza ujedno je i prva subota u mjesecu, što u Osijeku naravno znači dan za Sajam antikviteta, koji je i ovoga puta održan uz posebne epidemiološke mjere. No, ni one nisu omele Osječane u posjeti svom omiljenom sajmu koji je ovoga puta, koliko je to moguće s obzirom da se radi o starinama, donio i neke novitete.
KORONAVIRUS

Od devet novopozitivnih, sedam iz Đakova

Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirali su 135 pristiglih uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno. Riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Đakovo te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir.
BEZ GLEDATELJA

U Krešimirovu gradu borba za Rabuzinovo sunce Rijeke i Lokomotive

Pred nama je veliko finale Hrvatskog nogometnog kupa. Za naslov i Rabuzinovo sunce bore se Rijeka i Lokomotiva, drugi i treći klub nakon završenog HNL-a. Lokosi su ostvarili najveći trenutak u povijesti, plasman u kvalifikacije Lige prvaka, a Rijeka brani titulu od prošle sezone. Susret se igra u Šibeniku, a početak je u 20 i 30 bez prisustva gledatelja.
POSEBNA POZORNOST NA MERKATIMA

Ljetna škola ZOO vrta Osijek – atrakcija za mališane

Ljetna škola u ZOO vrtu Osijek i ove je godine privukla mališane željne novih znanja o prirodi i divljim životinjama. Uz puno istraživanja, rada, ali i igre, najmlađi ljubitelji životinja mogli su naučiti razne činjenice i zanimljivosti o stanovnicima ZOO vrta. Mi smo posjetili radionicu na kojoj su doznali sve o simpatičnim merkatima.
PAD PUTNIKA GOTOVO STOPOSTOTAN

Koronakriza ''ubila'' zračni promet, ali u osječkoj Zračnoj luci vide i nove prilike

Avioindustrija je uz turizam jedna od najpogođenijih grana u koronakrizi, a posljedice u velikoj mjeri osjeća i osječka Zračna luka. Pad broja putnika u prvih šest mjeseci u odnosu na isto razdoblje lani gotovo je stopostotan.
PREMINULA JEDNA OSOBA

Od devet novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji pet s područja Baranje

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 226 osoba od kojih je 9 pozitivno na koronavirus.