Najnovije

DVIJE IZ OSIJEKA, JEDNA IZ VIŠNJEVCA

Još jedna osoba preminula od koronavirusa u Osijeku, novozaražene tri osobe. Građani krše samoizolaciju!

U Osijeku je u nedjelju umrla još jedna osoba zaražena koronavirusom, a kao i u slučaju jučer četvero umrlih, ponovno je riječ o starijoj osobi, ženi od 82 godine koja je bila onkološki bolesnik i ukupno je četrnaesti smrtni slučaj u Hrvatskoj.
USVOJENA ZAMOLBA

HUP: Potpore će moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava da će se na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a u ponedjeljak usvojiti zamolba HUP-a kojom je zatraženo da se potpore za očuvanje radnih mjesta omoguće i svim poslodavcima koji su bili primorani otpuštati radnike i zatvoriti tvrtke prije stupanja na snagu paketa tzv. travanjskih mjera Vlade.
PRVI SMRTNI SLUČAJ U ZADRU

U Hrvatskoj 13. smrtni slučaj od koronavirusa

U Hrvatskoj je zabilježen 13. smrtni slučaj uzrokovan koronavirusom.
NAPRAVLJENI NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Od 1. listopada Osijek dobiva prve studente socijalnog rada na Pravnom fakultetu?

Akademska godina završit će na vrijeme, bez značajnijih gubitaka kvalitete u izvođenju nastave, poručuje rektor osječkog sveučilišta Vlado Guberac. Ispiti će, kao i kolokviji ipak biti pomaknuti na ljeto, a pričekat će koji mjesec morati i oni studenti koji trebaju obraniti završni ili diplomski rad. Guberac smatra i kako s upisima neće biti problema, čak i ukoliko održavanje državne mature bude i dalje upitno, jer fakulteti u Osijeku sposobni su održati razredbene postupke i bez mature.
VREMENSKA PROGNOZA

Sunčano s umjerenom naoblakom

U Hrvatskoj će u nedjelju prevladavati sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom, osobito na jugu i istoku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).
NAJGORA DVA TJEDNA PANDEMIJE

Trump: Bit će puno umrlih od koronavirusa idućih dana u SAD-u

Američki predsjednik Donald Trump poručio je Amerikancima da se pripreme na veliki broj umrlih zbog zaraze koronavirusom idućih dana, dok se, kako je najavio, zemlja suočava s najgora dva tjedna pandemije.