Najnovije

POVRATAK OPTIMIZMA

Kako su Vatreni izazvali kolektivnu euforiju i pogurali gospodarstvo

Dok na svjetskom nogometnom prvenstvu Vatreni raspucavaju penale, nešto više od 4 milijuna stanovnika dišu kao jedan.
PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Zahvaljujući projektu "Školski obrok za sve" u školi više ni jedno dijete nije gladno!

Prije gotovo četiri godine u medijima je odjeknula vijest kako u Osnovnoj školi u Belom Manastiru ima djece kojima roditelji ne mogu priuštiti školsku kuhinju te su nerijetko cijeli dan gladna. Ovo je pokrenulo lavinu reakcija, kao i veliki projekt Osječko-baranjske županije zahvaljujući kojem je školska prehrana osigurana za sve učenike. Danas je održana i konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati ovog projekta, ali i drugih kojima se nastoji osigurati jednake mogućnosti za svu djecu.
SABOR

Izglasane izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, za učitelje kompromisno rješenje

Izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju prošle su u Saboru sa 68 glasova ZA, što je 9 glasova manje od većine koju vladajuća koalicija ima. Nisu usvojeni brojni amandmani MOST-a i SDP-a.
EUFORIJA NA VRHUNCU

Izdaju se žurne putovnice, svaki navijač je bitan

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je rekao da u MUP-u izdaju žurne putovnice i da sigurno neće dopustiti da netko tko ima ulaznicu za finalnu utakmicu Hrvatska-Francuska u Rusiji i tko je u zadnji čas shvatio da mu je putovnica istekla zbog toga ostane u Hrvatskoj.
SABOR

Klub HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a protiv Zakona o najmu stanova i obrazovnog zakona

Klub zastupnika HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a, koji je dio vladajuće većine, najavio je u petak prije glasovanja da će biti protiv prijedloga Zakona o najmu stanova te traže da se o njemu raspravi u trećem čitanju, a glasovat će i protiv izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
POČINJU SVOJE KARIJERE

Liječnici iz Dalmacije prednost dali životu u Osijeku i Slavoniji

U moru negativnih vijesti o Slavoniji i Baranji evo i jedne o doseljavanju. Četvero mladih liječnika iz Dalmacije doselilo je u Slavoniju gdje počinju svoje karijere.